Megkezdődik a német Bundesliga is, méghozzá egy igazi klasszikussal, hiszen a Bayern München – Borussia Mönchengladbach mérkőzésnek hatalmas tradíciói vannak. Persze a vendég csapat jelene nem tökéletes, de rengeteg olyan történés van, ami miatt érdekes meccsre van kilátás.

A Bayern Münchennél felütötte a fejét a COVID. Több játékos is partvonalra került. Lucas Hernandez, Tanguy Nianzou, Manuel Neuer, Kingsley Coman, Corentin Tolisso, Leroy Sane, Dayot Upamecano és Omar Richards mind pozitív eredményt produkált, ők karanténba kerültek. Eric Maxim Choupo-Moting és Boussa Sarr az Afrika Kupán van, Josip Stanisic pedig sérült.

Egy ilyen kezdőd olvastam: Ulreich; Kimmich, Pavard, Sule, Davies; Goretzka, Sabitzer; Gnabry, Muller, Musiala; Lewandowski.

Ez még annyiban módosulhat, hogy Süle, Davies és Goretzka játéka kérdéses, mivel apróbb sérüléssel bajlódnak. Ha nem lesznek, akkor helyettük Tillman és Roca léphet pályára. Sőt, a whoscored egyenesen azt predesztinálja, hogy 3-4-2-1-es felállásban játszanak, annyira nincs védőjátékosuk. Kimmich és Pavard közül lesz valamelyik Süle párja hátul középen! Ez baromi kemény lesz…

A Gladbachnál nincs annyi sérült és beteg játékos, Mamadou Doucoure, Joe Scally, Keanan Bennetts és Denis Zakaria COVID-os, míg Jordan Beyer and Jonas Hofmann sérült, Ramy Bensebaini pedig Afrika kupázik. Az ő kezdőjük rendben lévőnek tűnik: Sommer; Lainer, Ginter, Elvedi, Netz; Kramer, Stindl, Kone; Herrmann, Embolo, Thuram.

Milyen tényezőket vettem figyelembe a tippemnél:

- A Bayern védelme konkrétan nem létezik. Hatalmas lehetőség ez a Gladbach előtt a gólokra.

- Volt egy kupameccsük, ahol 5-0-ra ütötte ki a Gladbach a Byernt. Ez Nagelsmann legfájóbb veresége volt, mivel ezért nem fog tudni triplázni az évad végén. A Bayern egy bosszúálló csapat, mindig visszaadja azt, amit kapott.

- A Gladbachnál Scally hiánya miatt a 18 éves Luca Netz kezdhet! Ő fog találkozni Gnabryval. Hát ott úgy vélem hatalmas lyuk tátong a vendég csapat védelmében, Gnabry pedig decemberben baromi jó formában volt (Stuttgart elleni mesterhármas).

Ezek nálam a gólok felé vezetnek, méghozzá én a bosszú és a Netz-Gnabry párharc miatt már az első félidőre várom a legalább három gólt. Persze ilyenkor jön a bealvás, de azért bízom az első félidő pörgésben is, hiszen lesz még Lewa és Müller is.

Bayern München - Borussia Mönchengladbach: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp