Két triple crown győztes találkozik a Masters negyeddöntőjében és zseniális összecsapás lehet ebből, ha mindketten hozzák a top játékukat. Előre jelezném, hogy Robertson meccsét sajnos nem láttam, de egy rövid összefoglalóval és a statisztikákkal azért képbe kerültem, mi is történt azon a meccsen.

Mindkét játékos viszonylag könnyednek tűnő győzelemmel jutott tovább, Robertson 6:3 arányban győzte le McGillt, bemelegítésnek tökéletes volt az a meccs. 4db 50 feletti breaket lökött az ausztrál, 100-asig nem sikerült eljutnia. Skót ellenfele sem volt rossz egyébként, 3 megnyert framejében minden alkalommal 70+ breaket lökött. Az igazi megmérettetés viszont most jön Robertsonnak, Ronnie ugyanis remek formában van és amilyen magabiztossággal átgázolt Lisowskin, az nem sok jót jósol az ausztrálnak a meccs előtt.

1:1 után ugyanis zsinórban 5 megnyert frame-el, mindegyikben legalább 60+os breaket lökve győzött Ronnie és konkrétan az idővel versenyzett egyedül a snooker zsenije. Sokszor a bíró alig tudta visszarakni a színeseket, Ronnie már lökte is a következő pirosat, egy másodpercig nem gondolkodott a lökéseken, full ösztönösen tolta végig. Nyilván ebből nem következik az, hogy 2 nap múlva is ugyanúgy fog játszani, de azért elég komoly formában van az egész szezon során és amikor így játszik, nincs aki legyőzze. A karácsonyi szünet előtt mostani ellenfelét is legyőzte méghozzá egy döntőben, ahol 5:7-es hátrányból hozott egy 5:1-es sorozatot Ronnie, ebből 4x nem is kellett már az asztalhoz állnia Robertsonnak, mert egy megindulásból megoldotta a problémát az angol.

Két remek játékos, akik mindent megnyertek már pályafutásuk során, a jelenlegi forma alapján azért én inkább Ronnie mellett tenném le a voksom, amire egész jó oddsot is kapunk.

Robertson, Neil - O'Sullivan, Ronnie: Meccs esélyek - Mérkőzés tipp