Női döntő Sydneyben az Australian Opent megelőző héten.

Kontaveit alaposan elszúrta az elődöntős szereplését és egyúttal a ráírt elemzésemet is. Az észt lány a vártaknak megfelelően kezdett és 6:0 -val belegyalulta a taraflexbe Krejcikovát. Onnan viszont engedett a szorításból, nem volt olyan éles a balti lány és ezt megérezte Krejcikova. Így is volt hét! meccslabdája Kontaveitnek, de a döntő szett tie-breakben végül a maratonira nyúló végjátékot végül Krejcikova húzta be 12:10 -el és lehet itt a fináléban.

Nálam Krejcikova sosem volt az a fix kemény pályás játékos, inkább a kitartásával és szorgalmával tud ellenfél lenni gyors felületen.

Badosától azt várom, hogy szépen helyre teszi a salak jelenlegi regnáló "királynőjét".

A 24 éves spanyol nagyon élvezi a teniszt, tavaly áttörést ért el, már a TOP10 tagja és az idénykezdete is töretlennek tűnik. Ostapenko, Tomljanovic, Bencic és Kasatkina került az útjába és összesen egy szettet bukott a svájcival szemben.

Energikusabb, gyorsabb játékkal bír a hispán lány ezáltal alapból az ő sikerét várom, Krejcikovára TOP kemény pályás riválissal szemben sosem raknék egy forintot sem.

Eddigi két összezörrenésüket is megnyerte Badosa. Mindkettőre tavaly került sor, előbb salakon Madridban, majd keményen Indian Wellsben nyert, érdekesség, hogy mindkét meccs hajszál pontosan ugyanazt az eredményt hozta 6:1 -es első felvonás után jött egy szorosabb 7:5 -ös befejező.

Ha pontosan nem is ezt az eredményt, de mindenképpen azt várom, hogy a döntő lejátszása után Badosa emelheti magasba a győztesnek járó trófeát.

Krejcikova, Barbora - Badosa Gibert, Paula: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp