A csoport utolsó köréhez érkezve a miénk lett a legnyíltabb négyes, a száz százalékos Izland is kieshet még, illetve az eddig kettőből kettőt bukó portugálok is továbbmehetnek, de a hollandok is elég jó helyzetből várhatják az esti meccset.

Hogy lehet a hazai csapat meccsét délután 6-ra rakni, és a holland-portugált fél 9-re? Számomra ez teljesen érthetetlen.

Valahogy már megszokhattuk, hogy minden csoportkör végefelé számolgatnunk kell, hogy jutunk biztosan tovább, mikor van tuti kampó, és mikor reménykedhetünk egy esetleges portugál győzelemben. Most viszont valamilyen szinten a sorsunk a mi kezünkben van. Ha kettővel verjük Izlandot, akkor továbbjutottunk, és a tovább vitt pontok száma a portugál meccstől függ majd. A lőtt gólokkal viszont nincs baj, hollandok ellen kissé megszeppenve 28, a portugáloknak 31, szóval ezt 26-os határt a több gólos győzelem reményében lazán hozni kellene. A belső posztokon vagyunk a legerősebbek, Máthé Dominikot sem véletlen viszi a PSG, Lékainak is kijöhet a lépés, aztán Bodó, vagy Szita is elkaphatja a fonalat. Ha Bánhidi játszik akkor pedig még inkább gólerősebbek vagyunk, de eléggé kérdéses a játéka.

Az izlandiak jórésze a Bundesligában edződik hétről-hétre, úgyhogy tőlük nagyon nagy iramot lehet várni, és meggyőző szélső játékot, mint úgy a skandiktól általában, Erős válogatott, de közel sem verhetetlen, egyszer nekik is le kell dobni a láncot, a hollandok 28-at, a portugálok 24-et dobtak Gustavssonéknak.

Az utóbbi években mi jöttünk ki jobban az Izland elleni párharcokból, az előző Európa-bajnokságon simán 24:18-ra nyertünk, barátságos meccsen 30-27-re, az utolsó izlandii győzelemig 2012-ig kell visszamenni. Ilyen csarnokban, és ilyen közönség előtt úgy kellene kimenni a pályára, mint ahogy a horvátok vagy a szerbek mentek ki egymás ellen, nyerni kell, és a biztos továbbjutáshoz kelleni fog a minimum 27 lőtt gól.

Magyarország által szerzett összes gól - Felett/alatt