Nagy csalódás eddig Ghána szereplése az idei Afrika Kupán, bár ez igaz az elmúlt pár évre is. Rendre becsúszik egy-egy váratlan vereség, így azért elég nehéz helyzetbe kerülnek néha, de azért a nehéz helyzetekben megembereli magát a csapat és hozza a kötelezőt. Most is ez vár rájuk, ha hoznák a találkozót, akkor majdnem biztosan kijelenthető, hogy megvan számukra a továbbjutás.

Ghána eddig két mérkőzés után egy ponttal áll, Gabon ellen ikszeltek, míg Marokkótól kikaptak a nyitófordulóban. Saját magának köszönheti Ghána, hogy nem nyert Gabon ellen, mert a 88.percig vezettek a mérkőzésen, azonban be kellett érjék egy döntetlennel. Igazából szerencséjük is volt, hiszen több, mint kétszer annyit próbálkozott a gaboni válogatott, azonban csak a legvégén sikerült egyenlíteniük, nem maradt esély a fordításra és a ghánai kiállítás is a legvégén jött.

Nyílt így a továbbjutást kérdése, de benne van a pakliban, hogy Gabon és Marokkó játszik egy békés döntetlent és Gabon megy tovább a második helyen. Három pont a hátrányuk jelen állás szerint, amit ugyan lecsökkenthetnek, de az is igaz, hogy Marokkónak viszont már nincs szüksége a három pontra. A legjobb négy csoportharmadik is továbbmegy, így még az is előfordulhat, hogy Ghána ott megy tovább, de ahhoz muszáj nyerjenek.

Az egyik leggyengébb afrikai válogatott ellen lép ma pályára Ghána, ráadásul győzelmi kényszerben. Nem hiszem, hogy 1 vagy 2-0-ás állásnál visszaállna majd Ghána, mint ahogyan Marokkó sem állt vissza. A Comore-szigetek egyébként alaposan lefocizta Gabont, van bennük azért kurázsi, de szerintem érzik azt ők is, hogy itt sajnos nincs keresnivalójuk. A Comore-szigeteknek nincs esélyük továbbjutni, játszanak ma egy jó mérkőzést és ennyi, mehetnek haza. Szépen helytálltak, szerintem le a kalappal előttük. Azonban ma a sokkal esélyesebb Ghána olyan eredménykényszerben van, hogy szerintem legalább háromszor beköszönnek, aztán a másik mérkőzés eredményétől függően majd kiderül, hogy ez hányadik helyre lesz elég.

Ghána - Comoros: Ghána által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp