Napok óta nézegetem ezt a párosítást, újra és újra átfuttatom a gondolataimat ezen a csörtén. Mindig oda lyukadok ki, hogy Lopetegui együttese nem fog kikapni a Denevérektől. A lejátszott húsz forduló alatt 16 pont különbség alakult ki a felek között, s a Sevilla a Real elsőszámú üldözője lett. A bukmékerek mégis felülárazzák a vendéggyőzelmet, szerintem szerényen x2-ben érdemes megfogni itt az eseményt, akár meccs előtt is.

Révész Attila fejtette ki, hogy adott meccsen nem feltétlenül a taktika, vagy a jobb edző, vagy a jobb meccs előtti felkészülés dönt egy-egy alkalommal. Elsőszámú kiindulópont: egyszerűen az egyik csapatban jobb játékosok játszanak/vannak, mint a másikban, mert a klub jobban építette fel a keretet. Pont ezt érzem most a Valencia-Sevilla kapcsán. Annak ellenére, hogy az arab különítmény: El Nesyri, El Haddadi és Bounou a marokkói válogatottal van, bőven vannak pengés játékosai Lopeteguinak. Ocampos és Papu Gomez között a 24 éves Rafa Mir most végig játszhatja a meccseket, ami egy 24 éves centernek a formába lendülését garantálja. A Huesca korábbi alapembere tavaly 38 meccsen 13-szor talált be, idén is már hatnál tart és a Getafe ellen a legutóbbi bajnokin ő szerezte a győztes találatot. Ott van aztán Rakitic vagy Torres, akik az előre játékot is megszervezik, a védelem pedig stabil! Mindössze 13 gólt kapott a szezonban a Sevilla, ráadásul az idegenbeli 10 összecsapáson mindössze ötöt, azaz két meccsenként egyet!

Szokásos agonizálását éli a Valencia. Bordalas munkájával sincs előrébb az együttes. nem mondom, a védelem névsora nem cseng rosszul. Cilliessen a kapuban, előtte Alderete és Diakhaby. Azonban a középpálya igazi átjáróház volt a Real ellen. Simán kapott ki Madridban a Valencia és valóban nem volt hatékony szűrés a pálya középső harmadában. Wass egymaga kevés, hiányzik nagyon Soler és most az agilis Sevilla ellen szerintem kevés lesz a kakaó.

Kiesett a a Coppából a vendégcsapat a botrányba fulladó Betis elleni rangadón. Ne feledjük, hogy ők az Európa Ligában tavasszal vélhetően megint menetelhetnek, a top 4 ezzel a Barcelonával és Atleticóval szemben szinte garantált a bajnokságban. Ha az átlagot felpakolják a sevillai focisták a pályára, akkor ma a Denevér nem fognak győzni, a bajnokság egyik legkiegyensúlyozottabb csapata ellen.

Valencia - Sevilla: Dupla esély - Dupla esély tipp