Maxime Cressy ugyanolyan jó formában kezdte az új évet, mint ahogyan befejezte a tavalyit. 2021 -ben az év végén a Challenger Tour versenyeit nyomta meg és szerzett döntős, elődöntős pozíciókat a menetelése során. Idén azonban emelt még egyet a játékán és immáron az ATP Tour magasabban jegyzett versenyein fickándozott. Melbourneben egészen a döntőig ment, az útja során legyőzte többek között Opelkát és Dimitrovot, végül csak az újult erővel a tenisznek látó Nadal állította meg.

Cressy játéka nagyon rendben van, nagy adogatások, és játékban sem az ügyetlenebb amerikai fajtát testesíti meg, mindez emeli feljebb és feljebb a ranglistákon, hogy tud mihez nyúlni, nem túl sablonos a mutatott előadása.

Az első Australian Openes meccsén megkapta a honfitársát, a sokat megélt Isnert, aki ellen mindig nehéz meccset nyerni, de vállalta a kihívást Cressy és a vártaknak megfelelően, több tie-breakes szettet is felvonultató meccsen, tudott végül felül kerekedni 7:6,7:5,6:7,6:7,6:4 arányban.

A következő rivális a cseh színeket képviselő Machac lesz, aki szintén jól kezdte az új évet, hiszen kilenc idei fellépését mind behúzta, igaz ezek CH szinten mutatott valamint AO kvalis győzelmek voltak.

Machac nálam egy polccal bőven lejjebb van, az a játékos, aki többször is képes meginogni a teher alatt. Számomra emlékezetes a tavalyi US Open kvalis szereplése, ahol favoritként képes volt az olasz Moronitól kikapni, látványosan megijedve a lehetőségtől, attól, hogy kötelezően kellene terítenie a továbbjutást. Az eddigi AO "menetelése", igazán nagy megmérettetést nem tartalmazott, Ugo Carabelli döntő szettben , Bhambrit és De Jongot kettő, a főtáblán pedig Juan Cerundolot 3-1 -re verte meg.

Meg vagyok győződve róla, hogy Cressy számára jelenleg megugorhatatlan szintet jelent és látva az amerikai formáját, és hogy most nem egy Isner adogató áll vele szemben, 97% -ig biztos vagyok Cressy harmadik körbe jutásában.

Machac, Tomas - Cressy, Maxime: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp