Kiábrándító egy mérkőzés volt a múlt heti odavágó, amiből az Arsenal jött ki pozítivan tekintve, hogy sikerült 0-án tartani az emberelőnyben játszó, ötlettelen Liverpoolt. Ugyanakkor arra a mérkőzésre már hatalmas hatással volt a piroslap, mivel az emberhátránynak köszönhetően teljesen behúzta a kéziféket az Arteta csapata, és teljesen a védekezésre helyezte a hangsúlyt. Liverpool meg kreativítás szűkében nem tudta gólra váltani a meddő mezőnyfölényét, egy ordító Minamino ziccert leszámítva lényegében helyzetig sem jutottak el.

Hasonló lassan csordogáló mérkőzésre számítok ismét, Arsenal ismét beprobálkozott egy halasztással, aminek most nem lett eredménye, így ők pihenve bár de megfogyatkozva, míg a Liverpool szintén megfogyatkozva és fáradtan várhatja a csütörtök esti visszavágót.

Tekintve, hogy ez csak a második számú angol hazai kupasorozat, egyik csapat sem fogja az összes energiáját erre a meccsre áldozni, ugyanakkor az is igaz, hogy ez a mérkőzés a döntőbe való jutásért megy, így mindkét féltől óvatosabb taktikát várok. Liverpoolnál igencsak meglátszik Salah és Mané hiánya, illetve kiesett Thiago és Oxlade is, akik kis kreativitást tudnának hozzáadni a középpályáról, így ismét a "kőműves" középpályát kell elévegye Klopp Milnerrel, Hendersonnal akiktől a rengeteg futó mennyiség garantált, ugyanakkor nem fognak biciklicsellekkel 3-4 védőt elfektetni, ez a feladat a fiatal Curtis Jonesra szakadhat, aki társak nélkül igencsak nehéz helyzetben lesz.

Nem tartom kizártnak egy újabb gól nélküli mérkőzés lejátszását, így tehát a 3,5 gólos opció igencsak jó szorzón fogható.

Arsenal - Liverpool: Gólok száma - Felett/alatt tipp