Kisebb hullámvölgybe került a Rennes csapata, így az együttes visszacsúszott az ötödik helyre. Nagyon sok veresége van a Rennes-nek, akik győzelmi kényszerbe kerültek. Ha nem nyernek, akkor könnyen kiszorulhatnak az első ötből és akkor nehéz szezon elé nézhetnek. Sűrű mögöttük a mezőny, nagyon tömörülnek a csapatok.

Jobban tetszik a vendégek játéka idén, mint a PSG csapatáé. Szép, látványos támadófocit játszik a csapat, és ami nem elhanyagolható szempont, eredményeset. Érdekes egyébként, hogy kb rúgott és kapott gólok tekintetében majdhogynem ugyanúgy áll a Rennes, mint a PSG, mégis van közöttük tizenhat pont.

A hazaiak idén a kiesés elkerülésért küzdenek, egyelőre a tizenhetedik helyen állnak, egy pontra a kiesőzónától. Szerencséjükre sok gyenge csapat van idén, öt csapat is három ponton belül van jelenleg. Szoros lesz a vége, egyik csapat sem tud konstans jó teljesítményt nyújtani, így várhatóan a végéig izgalmas lesz ebből a szempontból a bajnokság.

A hazaiak elvétve nyernek egy-egy mérkőzést, egyébként pedig egy döntetlenre két vereség jut. Nem hiszem, hogy sok borsot törhetnének ma a vendégek orra alá, valami hasonlót várok a Rennestől, mint a legutóbb tették a Bordeaux ellen vagy szeptemberben a két csapat mérkőzésén. Mindkét mérkőzésen hat gólt szerzett a Rennes, ma is könnyen eljuthat gólokig a vendég együttes, ha úgy alakul.

Vendég győzelmet várok a találkozótól, kell nekik a három pont a nemzetközi kupaindulásért folyó küzdelemben. Sok hiányzója van a vendégeknek, de az volt a múlt héten is és mégis kiütéses győzelmet aratott a csapat. Ha esetleg nehezebben is, de ma nyer szerintem a Rennes, én mindenesetre bízom bennük.

Clermont - Rennes: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp