Következő írásommal az észak-amerikai profi jégkorongliga, az NHL egyik hajnali rangadóját célzom meg. Hellyel-közzel az alapszakasz feléhez érve azt kijelenthetjük, hogy a Keleti Konferenciában jobban körvonalazódnak azoknak a csapatoknak a nevei, akik az első 8. hely valamelyikét elérhetik. Nyugaton kicsit bonyolultabb a helyzet, viszont még rengeteg mérkőzés van hátra és a vírus miatti kényszerszünet utáni hajszát nem biztos, hogy mindenki bírja majd szuflával. A New York Rangers - Los Angeles Kings párosításban olyan csapatok feszülnek majd egymásnak a híres Madison Square Garden jegén, akik jelenleg rájátszást érő állnak és minden bizonnyal a jelenlegi pozíciójuk megtartásán vagy javításán munkálkodnak. Gondolatom szerint erre most a pályaválasztóknak lehet nagyobb esélyük. Viszont az évek során megtanultuk, sőt a ma hajnali eredmények is arra figyelmeztetnek bennünket, hogy a jég arrafelé is csúszik, ezért talán biztonságosabb a gólok felé kacsingatni.

Egy kisebb év végi válságot átvészelve szédületes tempóban halad a Play Off felé Gerard Gallant csapata a New York Rangers. Amellett hogy elkezdték ipari mennyiségben lövöldözni a gólokat, amellett az legutóbbi tíz mérkőzésükből hetet megnyertek. A három sittjüket sem az "édes otthon" jegén gyűjtötték be, így jó esély kínálkozik arra, hogy sorozatban az ötödik hazai győzelmüket is megszerezzék. Legutóbb New York-ban az Arizonának osztottak ki egy méretes pofont (7:3), de előtte a Toronto, Edmonton, Tampa trió sem úszta meg a látogatást 4 kapott gól alatt. A Rangers első sorát erősítő Chris Kreider élete formáját futja és az Arizona elleni mesterhármasával utolérte a góllövőlistát vezető Alexander Ovechkin-t. Egyetlen negatívumot azért észrevettem a hazaiak oldaláról is. Nagyon két soros csapatnak tűnnek számomra. A 3. és a 4. soruk ritkán tud bármit is hozzátenni a csapata eredményességéhez. Viszont most 24 órával többet pihenhettek ellenfelüknél és ennek a 60 perc alatt valamilyen formában jelentkeznie kell.

Még akkor is jelentkeznie kell, ha kijelenthetjük, hogy Todd McLellan csapata a Los Angeles Kings sincs rossz formában. Sőt, hajnalban egy nagyon fontos és értékes győzelemmel jelezték a New Jersey Devils ellenében (2:3), hogy nem feltartott kezekkel lépnek a jégre a szomszédban sem. Ugyanakkor a közelmúltban is volt egy ilyen egymást követő napok utáni fellépésük és akkor egy Seattle Kraken elleni győzelmet (1:3) egy San Jose Sharks elleni méretes zakó (6:2) követett. Akkor több mint 1 nap állt a Kings előtt a regenerációra, ettől függetlenül a "Cápák" már az első harmadban hintettek nekik egy négyest. Most a helyzet kísértetiesen hasonlít az akkorihoz, annyi különbséggel, hogy most sokkal kevesebb a pihenőidejük a vendégeknek.

Szűk két hete már meccseltek egyet Los Angelesben. Akkor a pályaválasztó 3:1-re nyert egy eléggé indiszponáltan játszó vendégcsapat ellen. Most itt a lehetőség a javításra.

New York Rangers - Los Angeles Kings: Összes gól: New York Rangers - rendes játékidõ - Felett/alatt tipp