Izland a franciák ellen aratott győzelem után kedvező helyzetből várja a csoportkör további mérkőzéseit, elsőre déli szomszédaink ellen lépnek pályára a kora délutáni mérkőzésen.

Izland válogatottját meglehetősen keményen sújtotta a covid, a csapat magja gyakorlatilag kiesett, viszont ez nem gátolta meg az északiakat, ellentmondást nem tűrő intenzitással vetették bele magukat a mérkőzésekbe. Csak a dánok ellen kaptak ki, vállalható módon 4 góllal maradtak alul, a világ talán jelenleg legstabilabb válogatottja ellen. Viszont a franciák ellen olyan játékot mutattak, ami gyakorlatilag a világ bármely csapata ellen elég lett volna a győzelemhez, nyolccal verték a gallokat, így pedig reális esélyük nyílt a legjobb négy közé jutni. A horvátok és Montenegró legyőzésével ez valóra is válhat, elviekben két papírforma meccs. Magnusson és Kristjansson volt a franciák ellen a két nyerőember, Palma hiányát megfelelően orvosolják, kapuban pedig Hallgrimsson hozta az extrát. Nagyon gyors kézit játszanak, a csapat fele Bundesben edződik, nagyon gyors kézit várhatunk tőlük. Ezt a határt a dánokon kívül mindenkinek megdobták, és inkább a harminc gólokat karcolták.

A horvátoknál most nem az a generáció van, amely esélyes lenne egy tornagyőzelemre, a középdöntőt két vereséggel kezdték, egy várható a dánok ellen, és egy meglepi a szintén meglepetés csapat montik ellen. A védekezés sem kemény, a komolyabb csapatok lazán megdobták ezt a 27-28 gólt a horvátoknak.

Izlandnak élet-halál lesz ez a két mérkőzés, nagyon gyors, tempós kézit játszanak, és ez a 27 dobott gól valószínűleg kelleni fog a győzelemhez.

Izland - Horvátország: Izland által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp