Az esti program zárómérkőzése lesz ez a párosítás, nem véletlen, óriás labdamenetekre, és kemény harcra számíthatunk.

Matteo Berrettiniről azt írtam legutóbb, hogy nem biztos, hogy száz százalékos formában van, ám alaposan rám cáfolt az olasz, és parádés teljesítményt tett le mind Carlos Alcaraz, mind Pablo Carreno Busta ellen is, nyoma sem volt erőnléti küszködésnek. Alcaraz ellen egy döntőszettes meccs tiebreakjében volt sokkal stabilabb, és rutinosabb mint a fiatal spanyol, a rutinosabb hispánnak pedig még egy szett sem jutott, olyan teniszt mutatott Berrettini. Nagyjából mind a két meccsen az volt a forgatókönyv, próbálni elkerülni Berrettini tenyeresét, ha ez nem megy, akkor az olasz lebombázza a pályáról az ellenfelet, ami vagy egyből pont, vagy a hálónál teszi el. Nagyon érdekes zárt tenyerese van, viszont a fonák oldal az bőven elmarad a tenyeres mellett. Patika az adogatása, a négy lejátszott meccse alatt 80 ászt ütött, meg kb ugyanennyi ász értékűt, elég nehéz megbrékelni az olaszt. Ezzel a negyeddöntővel egyébként a 10. játékos lett, aki mind a négy Grand Slamen eljut legalább a legjobb 8-ig.

Monfils másodjára jutott be a negyeddöntőbe az Australian Openen, miután három sima játszmában gyűrtle Kecmanovicot. Nagyon könnyű útja volt a legjobb nyolcba, sorrendben Coria, Bublik, Garin, és Kecmanovic következett. Olyan érzésem van, mint Zverevnek Shapo ellen, a könnyed meccsek után érkezik egy kőkemény, kicsit nehezebb lesz felvenni a tempót és már akkor késő lehet. Monfo egy felkészülési tornát feladott Adelaideben, egyet pedig megnyert, az ő erőnléte is kérdéses, utolsó mérkőzésén a meccs vége felé már alig állt a lábán, de ez lehet egy sima Monfo színészkedés is.

Nálam ez sima Berrettini, a fonákon kívül mindenben erősebbnek érzem az olaszt, egy hosszabb meccs is neki kedvedz, de a tippen egy 3:0 vagy 3:1.

Monfils, Gael - Berrettini, Matteo: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp