Az elődöntők következnek már a férfiaknál az Australian Openen, Nadalékat tették a délutáni meccsre, ahol a kérdés, hogy Berrettini másodjára játszik GS döntőt, vagy Rafa készülhet majd a 21. GS győzelmére.

Berrettininek lehet egy gyenge deja vu érzése, 2019-ben ötszettes mérkőzésen verte Monfilst a negyeddöntőben, majd jött Rafa Nadal, és sima háromban küldte haza az elődöntőben. Azóta eltelt pár év, és Berrettini egyre jobb játékos lett, csont nélkül top 10-es, és letisztult a játéka. Ami idáig repítette, az egyértelműen a bombaerős tenyerese, és az ellentmondást nem tűrő adogatása, emellett pedig a toronyban is stabil, ami ugyancsak nagy fegyver. Viszont a fonák az lemaradt a tenyereshez képest, amit vagy nyeséssel kompenzál, vagy kihátrál tenyeresre, de akkor meg kinyílik a pálya. Nagy fórban érkezhetett volna erre a meccsre, 2:0-ról még izgalmassá tette a meccset Monfils ellen, de a döntő szettben nem volt kérdés, viszont az a plusz 2 óra nem hiányzott, és így Matteo Berretini lett az első olasz, aki négy közé jutott az Australian Openen.

Rafa szerencsésnek mondhatja magát, mert bár a felső ágon volt, de Djokot hazaküldték, Zverevet lerendezte Shapo, gyakorlatilag csak Berrettini maradt, aki komoly kihívó lehet. Az elején könnyedén lépett át az ellenfeleken, aztán Khachanov a semmiből már tudott egy szettet lopni ellene, Mannarino ellen hajszálon múlt, hogy bukja az elsőt, és a végén ugyanúgy, mint Berrettini 2-0--ás előnyből tette izgalmassá a meccset Shapovalov ellen.

Elvileg nagy eső lesz holnap Melbourneben, így sanszos, hogy a mérkőzés jó részén zárva lesz a Rod Laver teteje, ami gyorsabbá teszi a játékot, és kedvez a nagy adogatásoknak. Egyikőjükben sem látom, hogy sima háromban lerendezné a meccset, mert bár Berrettini jobban adogat, és erősebbek a tenyeresei, de Rafat azért nem sokan verik szettveszteség nélkül még kemény borításon sem. Gondolom, hogy agyon pörgeti a fonákját, a magasra pattanó labdákkal meg igencsak bajban lesz az olasz. Salamoni döntésként a mind a ketten nyernek szettet játszom.

Berrettini, Matteo - Nadal, Rafael: Szettek száma - Felett/alatt tipp