A Golden State Warriors pár napos túrán vesz részt Texas államban. A jelenleg zsinórban hat győzelmet számláló csapat február első napján a Houstont verte, köszönhető Steph Curry "megőrülésének". A mostanság gyengébb formát mutató MVP-jelölt az utolsó negyedben 21 pontot szórt. A back-to-back második napján San Antonióba látogatnak, ahol a Spurs lesz az ellenfél. A szorzók egész nap ingadoztak, majd kiderült pár órával a mérkúzés előtt, hogy Draymond Green és Klay Thompson mellett, Steph Curry sem lép pályára a GSW-ben. Utóbbi kettő egyértelmű pihentetés miatt üli ki a találkozót.

A Spurs szorzója a hír miatt egyből beesett (2.30-ról 1.50 környékére), hiszen annyira még mindig nem rossz Gregg Popovich együttese, hogy egy ilyen ziccert ne tudna kihasználni. Érdekükben áll? Igen, hiszen mindössze két meccsre vannak a play-int jelentő 10. helytől. A Spurs ráadásul kipihent, legutóbbi meccsen a liga legjobbját szorongatták meg idegenben. A csapatba több fontos játékos is visszatérhet, akik stabil kezdők és akik pihentek a legutóbbi találkozón. Dejounte Murray, Derrick White és Jakob Poeltl révén a rotáció mélyebb lesz, négy legtöbb pontot elérő játékosuk közül most már mindenki játszhat.

A Warriors tehát elveszítette három fontos játékosát, Curry nélkül a mérlegük 1-3, ráadásul az egy győzelem is a nem túl acélos Detroit Pistons ellen volt hazai pályán (mindössze 3 ponttal nyertek). Andrew Wiggins nyakába szakadna minden, gyakorlatilag egyedül kéne meccset nyernie idegenben. Valószínűleg Steve Kerr edző elengedni egykori mestere ellen a találkozót, hiszen ők azért jóban vannak Popovich-csal, nagy segítség lenne a San Antoniónak ez a siker. Lehet épp ezért ült ki Thompson után Curry is?

San Antonio Spurs - Golden State Warriors: Hosszabbítással - Mérkőzés tipp