A szerte a világban zajló világbajnoki selejtezők általi két hetes "kényszerszünet" után folytatódik a Bundesliga a 21. fordulóval, benne a vasárnapi programban egy dobogós rangadóval.

Az első számú Bayern München üldöző Borussia Dortmund vendégeként a gyógyszergyári harmadik a Bayer Leverkusen érkezik a Westfallen Stadionba.

Ez az a párosítás nálam, ha ránézek az jut egyből eszembe, hogy itt bizony potyoghatnak majd a gólok.

Dortmundi részről elég csak Haalandot említeni, aki az új kor egyik legnagyobb támadója és ipari mennyiségbe termeli a gólokat, fiatal kora ellenére, dönti meg a (fiatal kori) rekordokat, a Bundesligában és a BL -ben. Odahaza a legtöbb gólt termelte a Dortmund a Lipcsével holtversenyben 31 -t.

A Gerardo Seoane vezette Leverkusen pedig megállapíthattuk az egész idény folyamán kezdve a Fradi elleni hazai fellépését is látva és a sorozatos Bundesliga próbatételeket, mind előre játékban, mind hátul is gólképesek.

A Dortmund is kicsit elment a góllövés irányába kicsit dobva a védekezés hatékonyságát, nem véletlen, hogy utolsó öt bajnoki fellépésükön is rendre kaptak gólt, de a Leverkusent nézve ilyen szemszögből, ők már 10 meccse sorozattal állnak a kapott gombócokat nézve.

2018 óta az eltelt három és fél évben az egymás elleni rangadóikon potyogtak a találatok. 4,6,5,4,7,3,4,7 ... igen ezek a gólszámok, ami önmagában sok mindent elmond a két csapat lüktető hangulatú derbyeiről. Most sem várhatok más, miért is várnék, minden adott az újabb élvezetes Borussia - Bayer Bundesliga parádéhoz.

Borussia Dortmund - Bayer Leverkusen: Gólok száma - Felett/alatt tipp