Ritkán írok mostanság hétközi Gurut, de emellett a hétfő esti olasz bajnoki mellett nem tudtam elmenni szó nélkül.

A Serie A 24. fordulójának zárómeccsén a sereghajtó, kb. teljesen reménytelen helyzetben lévő Salernitana a megtáltosodott Speziát látja vendégül a Stadio Arechiben.

Az idén feljutott hazaiaknál már ősszel látszott, hogy nagyfalat lehet nekik az élvonal, s februárra ott tartanak, hogy a bennmaradást érő 17. pozíció 10 egységnyire van. Ez a különbség még nem is tűnhet annyira tetemesnek, ám ha azt vesszük alapul, hogy a salernoiak ugyanennyi pontot tudtak csak összegereblyézni augusztus óta - igazából eggyel többet, amit a szövetség levont tőlük -, akkor nagy bizonyossággal kijelenthetem, hogy szinte "mission impossible" az élvonalbeli tagság megőrzése. Pláne ha azt is jobban górcső alá vesszük, hogy a csapat támadójátéka enyhén szólva is impotens az eddig lőtt 14 dugójukkal, míg a 22 meccsükön bekapott 53 találat siralmas védelmi hatékonyságról tanúskodik.

A Salernitanával szemben a vendégségbe érkező Spezia pedig úgy tűnik ezekben a hetekben kívánja kivívni ismételten a jövőbeli élvonalbeli tagságot! Motta együttese ugyanis olyannyira begyújtotta a rakétákat, hogy az elmúlt 5 forduló alapján a Spezia a liga legjobb formában lévő alakulatának számít! Az említett időszakban egyedül a Verona tudta őket mattolni (1:2), azonban a kiscsapat olyan skalpokat ejtett, mint a Milan (1:2), vagy a Napoli (0:1) idegenbeli legyőzése!

Természetesen a salernoi túra rejthet magában veszélyeket, hiszen az esélyesség terhe a Spezia vállát nyomja. A sereghajtó ellen kb. mindenki kötelezőnek tekinti a három pont bezsebelését. Kíváncsi leszek, vajon hétfő este Motta együttese mennyire tud megbirkózni majd ezzel a fajta nyomással. Mindenesetre úgy vélem, hogy egy pontot legalább összeszed a Spezia!

Mindebben azért is bízom, mert úgy fest bő 24 órával a kezdősípszó elhangzása előtt, hogy a két keret közül inkább a Speziánál van a kevesebb hiányzó. Kezdve azzal, hogy a Salernitánál biztosan nem számíthatnak a piros lapos eltiltását töltő Federic Vaselire, de elvileg hiányozhat még Francesco di Tacchio, Matteo Ruggeri és Mamadou Coulibaly is! Ezzel szemben, ha minden jól megy akkor a Speziánál csupán Simone Bastoni, illetve Aimar Sher játéka lehet kérdéses.

Tippem: 1:3-ra nyer a Spezia.

Salernitana - Spezia: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp