Első pillantásra mindig megdöbbenek, hogy mennyire rosszak az Athletic gólmutatói. A baszkok szememben mindig egy összeszedett, agresszív csapat képét festik, amelyben veszélyes támadók vitézkednek. Most az Espanol ellen is egyértelmű favorit hazai pályán a bilbaói együttes, mégis inkább a könnyű overre megyek rá.

Múlt hét csütörtökön, a közvélemény számára meglepő módon (magam előrevetítettem itt a guruban), kiütötte a Real Madridot hazai pályán a Király-kupából az Athletic. Végig kézben tartotta Marcelino az ütközetet, és nagyon jól cserélt, illetve jól osztotta be csapatának erőforrásait. Meglepő módon kezdett Nico Williams és nem a csatársorban, hanem eggyel hátrébb a jobb szélen. A helyére beálló Berenguer szerezte a győztes találatot a mérkőzés hajrájában. Azt gondolom, hogy Muniain és Inaki Williams vezetésével a jóval harmatosabb Espanol is verhető lesz. A szurkolók és a csapat teljes eksztázisban volt a kupasiker után, így a hangulat is emelkedett Bilbaóban. Persze ott vannak a számok, amelyek elsőre korántsem jók: 22 bajnokin csak 21 találat. Más az aspektus, ha a baszkok hazai meccseit vizsgáljuk, ahol 10 találkozón 13:12 a gólarány, azaz meccsenként 2,5!

Sokkal jobbak gólok tekintetében a vendégek mutatói. Meccseiken eddig 56 dugó esett be, ami 22-vel osztva 2,54. Elsősorban jó ritmusban „nyel” a barcelonai védelem, mutatja ezt a 30 kapott találat is. Legutóbb a Betis gázolt át az Espanolon (1:4), s azon az összecsapáson a legjobb góllövőjük Raul de Tomas a kiállítás sorsára jutott. A center eddig 12 gólt szerzett a bajnokságban, ennyivel „kevesebb” érték fut ki a San Mamesben vendégoldalon.

Szerintem az extra feldobott hangulat érezhető lesz a hazai együttesen, s élő fogadással valószínűleg beszállok majd a buliba, hisz a hazai 1,61 az esemény előtt (menet közben itt fogható lesz az 1,8-1,9 is)! Véleményem szerint a bilbaói támadókban benne lesz a két találat, főként úgy, ha a vendég védelem a szokásos módon gyengélkedik. Alapban egy jó, szórakoztató mérkőzést várok szám szerint 2:0 vagy 2:1-es végeredménnyel, így a 1,5 over alap.

Athletic Club Bilbao - Espanyol: Gólok száma - Felett/alatt tipp