Úgy néz ki, hogy a Bayer Leverkusen ismét hatalmas formába lendült. a Borussia Dortmund otthonában játszottak múlt héten, és olyan atomfocit toltak, amit öröm volt nézni. Persze a dortmundi védelem nem állt a helyzet magaslatán Hummels hiányában, de attól még jó volt nézni a Schick-Wirtz-Bellarabi-Diaby tengelyt támadásokban.

Nem lehet azonban tudni, meddig tart ki ez a kiváló forma. Emlékszem, hogy ősszel is volt egy ilyen szériájuk, és a legváratlanabb pillanatban rét véget. Na jó, nem volt olyan váratlan a Bayern München elleni 1-5, de utána azt lehetett volna várni, hogy folytatják a kiváló játékot, valami mégis megtört ott a srácokban. Félek, hogy egy váratlan nagy pofon megint letöri a motivációt.

a Stuttgartban nincs nagy motiváció, hiszen idén inkább a bennmaradásért fognak küzdeni. Jelenleg csont kieső helyen állnak, 4 ponttal vannak lemaradva az Augsburgtól, aki az osztályozós helyen csücsül. Az idei csapat nem tetszik, ezt már kifejtettem. A tavalyi szezonban megpróbálták azt a stílust kialakítani, ami most olyan jellemző a német fociban: pörgés, letámadás, dinamizmus. Tök jó úton haladtak, de idénre ez a játék teljesen eltűnt. Nem szerethető a csapat, nem szerethető a játékuk.

Viszont a tippelés szempontjából szerencse, hogy a második legtöbb gólt ők kapták a Fürth után. 38 kapott gól 21 mérkőzésen, előrevetíti, hogy a Leverkusen, akik tényleg nagyon jól kezdték az új évet, megrúgja a 3-4-5 gólját. Jónak tartom ezért a a hazai csapat góljaira való fogadást is, de én inkább a szokásos tippemre szavazok, mert ha a Dortmundnak lőttek hármat egy félidő alatt a Gyógyszergyáriak, akkor ez menni fog a Svábok ellen is.

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp