Úgy vagyok ezzel a tippel, mint anno tinikoromban a diszkóban, amikor megláttam egy ütős csajt! Lehet, hogy kikosaraz, és bukom, de az sokkal jobban idegesítene, ha meg sem próbálnék ráhajtani! Szóval így vagyok most ezzel az Elche-Rayo Vallecano pénteki LaLigás bajnokival kapcsolatban is!

A komolyabb hullámvölgybe kerülő vendég Rayo legfőbb célja az lenne, hogy három, pont nélküli fordulót követően végre ne vesztesen hagyja el a játékteret az Elche otthonában. A madridi klub jelenleg a 11. pozícióban található mindössze öt egységnyire a 14. hazaiak előtt! Pechükre azonban az Elche elég jó formában található az elmúlt hetekben! Amennyiben forma tekintetében csupán az elmúlt öt fordulót vesszük alapul a LaLiga kapcsán, akkor megállapíthatnánk, hogy a hazaiak a tabella felső házában tanyáznának, míg a Rayo egyetlen megszerzett pontjával a sereghajtó pozícióját töltené be!

Némiképp rossz előjel az Elche szempontjából, hogy az elmúlt játéknapon megtört a veretlenségi szériájuk, ám a Sevilla otthonában elszenvedett 2:0-lás zakó bőven belefér a korábban mutatott eredmények után. Most bizonyára a gyengébb peridódusban lévő Vallecanoval szemben hazai pályán a három pont bezsebelésére törekszik Francisco Rodriguez együttese! S ezen célkitűzésüknek reális talaja lehet, ha megnézzük, hogy az aktuálisban szezonban hullajtottak már pontokat a Manuel Martinez Valero stadionban a Vallecanonál jóval komolyabb klubok is (Villarreal, Sevilla).

Amellett a tények mellett, hogy a hazai pályán játszik az alapból is jobb formában lévő Elche, tekintetbe kell vennünk a Rayo pocsék idegenbeli mérlegét! Andoni Iraola legénysége ugyanis idén leginkább hazai pályán számítottak komoly ellenfélnek, vendégségben többnyire az aszisztálás jutott számukra, amit jól tükröz 1-2-8-as mérlegük az otthonuktól távol! Első és eddig egyetlen vendégsikerüket még szeptember közepén érték el még a Bilbao otthonában (1:2).

Még komolyabb a baj a vendégek háza táján, ha realizáljuk, hogy a Rayo december 18-a óta képtelen nyerni a spanyol pontvadászatban! Kicsit olyan érzése van az embernek, hogy a bajnokságot elengedték a remek őszi szereplés után, s a madridiak inkább a KIrály Kupára fókuszálnának, ahol az elődöntőbe kerültek.

Mindezek tudatában véleményem szerint kissé elmért az Elchére adott kimeneteles szorzó. Igaz, hogy a csapat egyik felelős góllövője, az argentin Lucas Boye izomproblémák miatt hiányozhat a keretből, ám Pere Milla vagy akár a középpályán játszó Fidel eredményesen pótolhatja őt.

Egyes források azt feltételezik, hogy a Rayo csatársorában változás állhat be az Osasuna ellen elszenvedett 3:0-lás sima zakót követően, s Radamel Falcao helyén ezúttal a szezonban három találatot jegyző Sergi Guardiola kaphat helyet. A középpályáról pedig Unai Lopez hiánya lehet fájó számukra.

Összességében tehát adott egy alapvetően jó periódusban lévő, hazai pályán játszó Elche, akikhez az idegenben idén roppant gyenge teljesítményt produkáló, alapből is rossz formában található Rayo Vallecano látogat. Mindkét együttesből hiányozhatnak alapemberek, ám ígyis nehezen tudom elképzelni, hogy hirtelen megtáltosodik a Vallecano.

Persze ilyenkor szokott jönni olykor az a forgatókönyv, hogy belenyúlok egy olyan meccsbe, ahol idestova féléve vendégpályán nyeretlen együttes győz, viszont a kiadott szorzók ismeretében nem látom rossz döntésnek a DNB-piacon megjátszani az Eibar győzelmét.

Úgyhogy rámegyek a csajra, maximum bebukom a próbálkozást!

Elche - Rayo Vallecano: Döntetlen esetén a tét visszajár - Mérkőzés tipp