Az őszi meccsükön az 5. és 13. percekben jöttek a gólok az első félidő elején, Gaya góljára Fati válaszolt még iziben. Ez most aligha lesz így, mert Fati sérülésből lábadozik, de gólváltás lehet. A Valencia és a Barca meccse jónak tűnik mindenféle szempontból. Eseménydús meccsnek tűnik, én nagyon csalódott leszek, ha nem lesz tizi, ha nem lesz öngól, ha nem lesznek lapok. Ez bika meccs.

A szadista Bordalás most nem az idealista Setien ellen meccsen, de azért Xavi is inkább játszatna olyan focit csapatával, mint Setien. Viszont Xavi a realista stílusjegyeket is erőlteti, ami pl. a letámadásokban nyílvánul meg. A Barca kreatív zónája sokszor szerzi vissza a bogyót az ellenfél tizenhatosa előtt, és alakít ki helyzetet. Adama agresszivitása jól jön, de akár Ferran, nem beszélve GAviról, aki eleve magában hordoz némi agressziót, ez kamatozik. Képzeljük már el ez Messivel. a lütyő Messi ha labdát veszít, 1 métert nem fut visszafelé, rábízza a többiekre.

Ez a Barca nem néz ki olyan rosszul, viszont ha azt nézzük, hogy Araujó játéka kérdéses (sérülés miatt), Pique meg eltiltott, akkor látjuk, hogy hátul van baj. Egy Eric Garcia egyet jelent a bekapott góllal, nálam már az eredmény, ha csak egy kap róla a Barca, és megússza piros nélkül. Mint ember, biztos jó srác, de mint játékos, Segunda szint. Vagy nem belső védő, mert azért Guillamón is sokkal jobban néz ki szűrőben, de a Barcánál meg ott a szűrőknek azért jól is kell passzolni, abban meg nem olyan jó. Na lényegtelen, de hátul lesz baj, ez fix. Ha a labdaszerzés nem jön össze, akkor a Valencia rendezetlen védelemre vezetheti a labdát, középpálya kiürül, és akkor akár Guedes, akár Duró, akár Gil, akár Musah (ha kezd) máris vezetheti Garciára, Minguezára ... Ter Stegen vagy a csoda segíthet, más aligha. Ha Valencia, faktor a büntető, évek óta a Valencia meccsei hozzák a legtöbb tizit, ebben a párosításban is igencsak gyakori volt a közelmúltban csak most nincs itt Messi, hogy elpazarolja. Ha már tizi, érdemes a tegnapi PSG meccsen lőtt Neymar tizit visszanézni, megmutatta Messinek, hogy kell lőni :D

Nem tudom elképzelni, hogy nem hibázik félidőig valamelyik csapat, vagy inkább mindkettő.

Valencia - FC Barcelona: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp