Döntőhöz érkeztünk Acapulcóban is, a Nadal odds irtózatos mértékben zuhan, ami nem annyira meglepő, látva az egész heti, de inkább az idei játékát.

Tavaly augusztusban Washingtonban még Harristől kapott ki, ott az évet skippelte Rafa, majd úgy mindent összevetve idén év elején Ausztráliában tért vissza, de akkor meg a covid sújtotta a felkészülését. De ismerjük Rafa harciasságát, belevágott a szezonba, ami jelenleg all time legjobb szezonkezdete, 15 győzelem, és 0 vereség. Nyert felvezető tornát Melbourneben, az Australian Opent behúzta két szettes hátrányból Medvedev ellen, és most Mexikóban is igencsak átgyalogolt a mezőnyön. Három amerikai játékost vert agyon, majd az elődöntőben ismét underdogként, a már világelső Medvét is nagyon simán verte, kemény borításon, ami azért nem akármi. Szóval a héten nem bukott szettet, és nagyon agresszor teniszt játszott, nem nagyon volt kegyelem.

Norrie viszonylag későn lett profi teniszező, az egyetemi teniszben pallérozódott évekig, és csak 22 évesen lett a tour tagja, összehasonlívta mondjuk Alcarazzal, aki már 18-9 évesen tornát nyert a touron. Ő is bal kezes, nagy pörgetett tenyeressel, és egy elég unortodox, ilyen félig tolt fonák ütéssel, amivel az alatta lévőket jó aránnyal veri, de a toptop játékosok ellen sok esélye nincs. Mondjuk erre pont rácáfolt a Tsitsipas elleni győzelemmel, de a görög most kissé tompa, nem olyan meggyőző a játéka, előtte Gojo és Altmaier sem az a szint, mint Norrie, és Isner is keresi a formáját. Fizikálisan is leterhelt időszak van az angol mögött, zsinórban a harmadik hét, amikor versenyhez állt, Rotterdamból utazott Usa-ba, ahol vasárnap tornát nyert, majd onnan most Mexikó.

A heti formát, meg úgy az évit is, Nadal toronymagas favorit, az oddsok esnek, sima 2:0 kellene, hogy legyen. Háromszor találkoztak egymással, mind a három tavaly volt, és mind a három sima Rafa sikert hozott, még szettet sem tudott lopni Norrie, ezt várom úgy nagyjából ma is.

Nadal, Rafael - Norrie, Cameron: Szett hendikeppel - Hendikep tipp