Egyre több cikkben foglalkoznak azzal, hogy nőtt az NBI színvonala és megannyi értékes játékos választja következő állomáspontként a magyar élvonalat, s már a értékesebb a román bajnokságnál is a magyaré.

Nos én az utóbbi hetekben, hónapokban épp az ellenkezőjét láttam. Elég csak a két héttel ezelőtti Újpest - Kisvárda vagy a szintén pénteki Mezőkövesd - Bp. Honvéd meccsre gondolni, ami egyaránt gól nélküli kilencven perceket hozott, ráadásul már ebben a fordulóban is van két 0-0 -ás "díszpéldányunk", a Zete - Kisvárda és a Bp. Honvéd - Puskás meccs képében.

Ezzel párhuzamosan a tizenkét csapatos élvonalban is rendre tapasztalhatjuk, hogy 6-7 együttes a bent maradásért folytat élet-halál harcot. Ilyen a frissen visszajutó Debrecen és az ismételten a veszélyzónában elhelyezkedő MTK is. Rengeteg sótlan meccset láthattunk a hajdúságiaktól és a kék-fehérektől is. Persze itt van a múlt heti felcsúti "bravúr" Dzsudzsákéktól, de ilyenek rendre leesnek egy-egy csapatnál fordulónként, lásd az MTK is megcselekedte előtte a Puskástól való három pont elrablását. Mindkettejükre jellemző azonban, hogy ezt a teljesítményt, inkább nevezzük eredménynek, nem tudják állandósítani.

Mire számíthatunk az Új nagyerdei Stadionban? Két óvatos együttest, aki a pici pontocskákat is megbecsüli és hasonlóan a Hungária körúti találkozásukkor, ami 1-1 -re végződött most sem várhatunk nagy csapongást előre játékban.

A Loki legutóbbi hazai fellépésén a Várdával 0-0 -t, az MTK legutóbbi idegenbeli mezőkövesdi fellépésén 1-1 -t ért el. A két kiesőjelölt "rangadóján" ma sem várok nagy történéseket, csodálkoznék, ha két gólnál többet termelnének az együttesek.

DVSC Debreceni - MTK Budapest: Gólok száma - Felett/alatt tipp