A Bayern München játéka mostanában erőteljesen akadozik. Mit láttunk az utolsó három-négy mérkőzésükön: a Bochum kivégezte (2-4), majd jött a Salzburg, ahol végig vergődtek, nagy nehézségek árán mentették döntetlenre a meccset (1-1), azután a Fürth a bajnokijukon az első félidőben még vezetett, majd valahogy összekapták magukat a második félidőre és fordítottak, és ha csak az eredményt nézzük, tűnhet magabiztosnak a győzelmük, de aki látta, a meccset az tudja az igazságot (4-1), majd pedig jött a Frankfurt elleni meccs, ahol talán még sikerült alulmúlni a korábbi játékukat is (1-0).

Vajon mi állhat ennek a hátterében? Ahogy én látom, ez formahanyatlás, nincs mögötte edző elleni lázadás vagy elégedetlenség. A formahanyatlás mire vezethető vissza? Mi van, ha Nagelsmann tudja, hogy ennek a csapatnak májusra kell felpörögni?! Hiszem, hogy Nagelsmann tudatosan vette vissza a csapat játékát, és úgy szervezte, hogy március végén, április első felében érkezik el az ő idejük. Azonban addig el kell vergődniük, a nehézkes győzelmeket ki kell harcolniuk. Aztán meglátja mindenki, ott lesznek a BL-döntőben.

A Bayer Leverkusen azonban ezzel ellentétesen csinálja. Ők most vannak csúcsformában, az Európa Ligában az Atalanta ellen játszanak, és ott kell a maximum. Az edzőjük jól csinálja, hiszen nekik addig kell menni előre ezzel a formával, amíg csak tudnak, aztán jön majd a beesés a játékukban valahogy április közepe táján.

Épp ezért gondolom, hogy a Leverkusen most annyira pörög, hogy a Bayern tartalékos védelmének okozhat gondot a támadósoruk. Hiszen láttuk, hogy Ulreich nagyon bizonytalan a kapuban, most nem lesz Theo Hernandez a baloldalon, sőt Tolisso is sérültet jelentett. Vélhetően a védelem megint valami felforgatott verzióban lép pályára, Süle, Upamecano és Pavard mellett nincs más, tehát lehetséges, hogy a háromvédős megoldást választja Nagelsmann. Sokan mondják, hogy Patrick Schick sérülése miatt a Leverkusen-gólok veszélyesek. Szerintem meg nem, mert Alario és Diaby továbbra is ott van, míg Wirtz (egyik kedvencem) hatalmasat megy.

Hogy látom a meccs dinamikáját? Szerintem a Bayern beragad, míg a Leverkusen dinamikusan kezd. Ne felejtsük, legutóbb a Bochum négyet, a Fürth és a Salzburg egyet lőtt az első félidőben nekik. Ebből tehát én meccs eleji vendég gólt látok, ami után a Bayern küszködve a rossz formájával elkezd nyomni. Ebből pedig végre valahára talán ők is szerezhetnek gólt az első félidőben. Ez már kettő, és én AH-val megerősített plusz egy gólra szavazok, mert a Leverkusen bosszút akar állni az őszi hatalmas pofonért.

Bayern München - Bayer Leverkusen: Gólok száma az első félidőben - Ázsiai - Asian Over/Under tipp