Valamiért Fortuna nagyon elpártolt tőlem, de a rutin velem van. Január első felében termelt mínuszát is sikerült pozitív tartományba fordítani, ez lesz a cél márciusban is.

Szóval Tottenham-Everton, egy meccs a PL-ből amely igazából elég fontosnak tűnik. A Tottenham bár csak a 7. heyen áll, 2-3 meccsel játszott kevesebbet, mint az előtte álló Man. United vagy West Ham United. A jó formában lévő Arsenalnak is csak 25 lejátszott meccse van, de a két londoni együttes között meglévő 6-pontos differencia azért nem behozhatatlan.

Ami az Evertont illeti, ott valami nagyon elcsúszott már a felkészülésnél, igazi horror az idény a liverpooliak számára. Pedig a keret nem tűnik annyira gyengének, mégis a szenvedésről szól a szezon, és nem igazán sikerül elkapni a fonalat, amikor zsinórban jönnek a veretlenül megvívott meccsek.

A két együttes őszi meccsére én nemigen emlékszem, de ahogy a statot nézem, a 0-0-lal véget érő találkozón a küzdelem jelleg dominált. Összesen két kaput eltaláló lövést hoztak össze a felek, ez is csak az eredeti elképzelésem erősíti, miszerint gólzáport azért nem várok.

A Tottenham is inkább azon csapatok ellen képes eredményes focira, melyek dominánsak. Érdekes módon az alapvetően támadó jellegű, produkatív és kreatív focit toló együttesek ellen jönnek a jó eredmények, de a védekező stílusú, bekkelős csapatok ellen a góllövés nem megy. A felállt védelmek a Tottenhamnek gondot okoznak, én pedig abban bízom, hogy az Everton inkább a biztosabbnak tűnő ikszet akarja védeni, és nem ajtóstul rontani a házba. Allan, vdBeek és Doucouré is ért a szűréshez, lesz mögöttük négy védő, de ahogy én nézem, ebben a Tottenhamben sincsenek sokan, akiket kreativitással lehet vádolni a középpályán.

Olyan küzdős meccset várok a két fél között, mint volt az őszi, kevés valódi gólhelyzettel. Lloris alapvetően jó kapus, Pickford meg remélem nem ma lesz homályos. Valahogy nem látok ebbe sok gólt, és nagyon bízom benne, hogy 4 alatt maradnak a felek.

Tottenham - Everton: Gólok száma - Felett/alatt tipp