Adott egy TOP játékos a világranglista 6. helyezettje az olasz Matteo Berrettini és egy a korábbi eredményei által előkelő 32. dél-afrikai Lloyd Harris, akinek pocsék eredményei vannak, teljesen visszaesett idénre a produkciója.

Berrettini ruha szponzort váltott és a márka névhez hű (Hugo BOSS) teljesítményt tett le az Australian Openen is az asztalra. Egészen az elődöntőig menetelt, ahol Nadal állította meg négy szettben.

Az itteni bemutatkozása kissé döcögősre, döntő szettesre sikeredett a dán tehetség Rune ellen, de más megközelítésből nézve, remek bemelegítésül szolgált a továbbiakra.

Mert Harris, bárhogyan is nézve, de továbbjutott a kemény pályásnak egyáltalán nem nevezhető argentin Bagnison, szintén döntő felvonásban, de a gyenge produkciója megmaradt. Semmi önbizalom, a tavalyi lüktető, bátorságtól duzzadó játéka a múlt homályába veszett.

A tavalyi formákat nézve is az olasz lenne a tippem, de látva az idei afrikai vesszőfutását és azt, ghogy Berrettini tudja tartani a TOP10 -hez hű játékát és igazolja a "kalapács" becenevét is, nálam egyértelmű favorit a talján és még 1,32 -es szorzón is értéket látok benne ilyen kondíciók mellett.

Két éve még a Roland Garroson találkoztak, akkor 3:1 -re nyomta bele a salakba Harrist Matteo, most még nagyobb a különbség, ahogy divatosan manapság szokták mondani nagyra nyílt az olló kettejük között és ennek kedden a pályán is meg kellene mutatkoznia. Harris jelenlegi mutatványai egy TOP játékossal szemben csak egy tisztes helytállásra lehetnek jók, többre nem igen számíthat, ahhoz fejben jobban összekell raknia magát és ehhez időre lesz szüksége.

Berrettini, Matteo - Harris, Lloyd: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp