A jelenleg hetedik helyezett Lazio fogadja a tizennyolcadik Venezia csapatát a 29.forduló hétfő esti játéknapján. A két együttes ellentétes célokért küzd, a hazaiak a nenzetközi kupás helyekért, míg a vendégek a bent maradásért. Nem vállalok nagy kockázatot, ha azt írom, hogy vélhetően a Lazio lesz a mérkőzés nyertese, főleg annak fényében, hogy előtte ketten is botlottak.

Sem a Roma, sem az Atalanta nem tudott nyerni, így csak saját maguknak köszönhetik azt, hogy most a Lazio előzhet. Jó a Lazio, november vége óta az egyik legtöbb pontot gyűjtötték a bajnokságban, bár mind az Olasz Kupából, mind pedig az Európa Ligából kiesett a csapat, így most már csak a bajnokságra kell fókuszáljanak. Ott pedig nem lehet más a cél, mint az, hogy legalább a hatodik hely meglegyen.

A Lazio csapatával szemben a Venezia végtelenül gyengén teljesít, olyannyira, hogy már a kiesőhelyek egyikén találta magát a csapat. A vendégek november vége óta összesen egy mérkőzést nyertek és ha egy gólnál többet kaptak, akkor mindig vereség lett a vége. Ma is jó esély van arra, hogy több gólt kapva veszítsenek, bár ahhoz az kell, hogy hozza a Lazio a kötelezőt, ne úgy, mint az Inter vagy a Napoli mostanság.

Decemberi mérkőzésüket idegenben 3-1-re nyerte a római csapat, ez az eredmény ma is tökéletes lenne. Gyenge a Lazio védelme, nagyon remélem, hogy a támadásra helyezik a hangsúlyt, nem pedig arra, hogy ne kapjanak gólt. Inkább rúgjanak minél többet. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy most már valamennyire kezd stabilizálódni a hazaiak védekezése, több mérkőzést is lehoztak kapott gól nélkül, de az idei év nem arról szól római oldalon, hogy milyen jól védekeznek. Remélem tényleg arra mennek rá, hogy többet rúgjanak, mint kapnak. Akkor lehet esélye a tippnek, főleg úgy, hogy egy győzelemmel kettőt is előzhetnének.

Lazio - Venezia: Lazio által szerzett összes gól - Felett/alatt tipp