Egy bajnokival folytatódik hétfő este a Serie A. Túl nagy izgalmakra nem számíthatunk hiszen a Lazio hazai pályán fogadja az egyik újoncot, a kiesőjelölt Venezia-t, viszont a mérkőzést kár lenne kihagyni azoknak akik szeretik a gólokban gazdag meccseket és/vagy nem éppen a Madrid meccsre kíváncsiak.

A sasok februárban kiestek az olasz kupából (Milan 0-4), majd az Európa Ligából is búcsúztak a Porto ellenében (3-4). Így már csak egy fronton kell harcolniuk az pedig a bajnokság és ez igazából jól is jöhet nekik frissességi szempontokból. Más kérdés hogy a Bajnokok Ligáját érő pozíciókba már aligha fog odaérni Sarri csapata miután ha ma a kötelezőt hozzák akkor is még 7 pont lemaradásuk lesz a negyedik helyen álló Juventus mögött kilenc fordulóval a bajnokság vége előtt. Különösebb teher tehát nem nyomja őket, ha pedig a Lazio focizni akar és gólokat verni akkor az nagyon megy Immobileknek. Az Inter mögött a legtöbb gólt szerezték ( 28 meccsen 57 gól) amiből az olasz sztár 20 góllal vette ki a részét amivel jelenleg vezeti holtversenyben Vlahovical a góllövőlistát és ma akár elléphet riválisától ami külön motivációt jelent neki.

A Venezia sokkal jobb helyzetben van mint a Salernitana mondjuk akikkel kéz a kézben jutottak fel, ám helyzetük szintén nem túl rózsás. Egy-két pontot néha elcsípnek, de az utóbbi két bajnokijukon a Verona és Sassuolo ellen bekapott hét gól vészjósló egy a liga egyik legjobban támadó csapata elleni meccs előtt. Zanetti csapata nem ma fogja megszerezni a bentmaradáshoz szükséges pontokat, maximum egy gólra lehetnek jók miután a Lazio hátul azért képes elkövetni komoly hibákat, de hogy Immobile és csapata nem áll le minimum 2-3 gól alatt azt elég sanszos.

Az őszi meccsükön hármat vert a Lazio (1-3), ma akár egy még komolyabb gólzápor is érkezhet az időjósok szerint. Félidőnként 1-1 góllal viszont már elégedett lennék közel duplázó oddsért.

Lazio várható kezdőcsapata:

Strakosha; Patric, Felipe, Acerbi, Hysaj: Leiva, Milinkovic-Savic, Alberto; Anderson, Immobile, Zaccagni

Venezia várható kezdőcsapata:

Maenpaa; Mateju, Caldara, Ceccaroni, Haps; Busio, Vacca, Crnigoj; Nani, Henry, Okereke

Tipp: 4-1

Lazio - Venezia: Lazio mindkét félidõben gólt szerez - Igen/Nem tipp