Érdekes első meccsen vannak túl a felek, de az 1-1es eredmény az első meccset látva sokkal inkább a Ronaldoékra nézve hízelgő, ugyanis a meccs szinte minden elemében jobb csapat volt a Simeone gárda.

Simeone oda adta a labdát a Manchesterieknek, labdabirtoklás 39-61 a vendégek javára, de ezzel a folyamatos labdajáratással sokra nem mentek a vörösök, mivel a helyzeteket az Atletico dolgozta ki, és hagyta ki is őket. Várható gólok száma 1,33-0,56, kialakított ziccerek száma 2-1, kapura lövések száma 13-7. Tehát látszik, hogy próbált előnnyel menni a visszavágóra az Atleti csapat, ami szinte össze is jött, hiszen a MU a 80. percben egy szerencsésen pattanó kontrából tudott egy hatalmas ziccert kialakítani, amivel vissza is jöttek a mérkőzésbe is ikszre mentették azt a találkozót. Ez a helyzet 0,35ös xGvel rendelkezett, tehát 80 percig helyzetig is alig jutott a MU, a többi hat kisérlete mint a boxon kivülről érkezett, távoli kisérletek nagyon alacsony xG-vel.

Kompakt csapat nagyon ez az Atletico, és a közelmúltban láthattuk az angol bajnokságban is, hogy a MUnak beletörik a bicskája, ha egy masszivan buszozó kiscsapat ellen védelmet feltörni (Watford, Burnley, Southampton, Middlesborough). Most pedig jön az Atletico, akiknek nem szükséges a győzelem, mivel nincs idegenben lőtt gól szabály, nyugodtan vihetik fel a buszt a kapu elé, és próbálkozhatnak kontrázni, az amúgyis igencsak sebezhető, Maguire által vezetett MU védelem ellen. Nyugodtan lehet mondani, hogy ez az Atletico a Burnley féle kiscsapatok Manchester Cityje.

Tapasztaltabb, egységesebb gárdát látok a vendég együttesbe, a hazaiak szinte csak Cristiano Ronaldo egyéni megvillanásaiban bízhatnak, hiszen nélküle egyedül Bruno képes váratlant húzni az ellenfél harmadában. Nálam ez a meccs a vendégek fele billen el, megy is az x2.

Manchester United - Atlético Madrid: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp