A Bajnokok Ligája sorozat küzdelmei a héten folytatódnak. Küzdenek a csapatok, és sokszor mi, hogy ébren maradjunk. Én pl, nagyon szurkoltam, hogy a united nehogy kiegyenlítsen tegnap, mert bár egész jó találkozó volt, nem bírtam volna ébren maradni a ráadásra.

Most viszont úgy készülök, hogy a Juve és a Villarreal meccse tutira ráadást, extra perceket hoz, és akkor onnantól remélem, hogy elhúzzák büntetőkig. Érdekes, hogy az UEFA megszüntette az idegenben lőtt gól szabályt, aztán idén még nem futottunk bele a BL-ben hosszabbításba. Ebben a körben reális esély ezen a párharcon maradt.

Az odavágón a gyors Vlahovic gólt követően azért nem sorakoztak a helyzetek, majd a 2. játékrészben Parejo találta el piszkosul jól a ballont, és kialakult az 1-1, a döntetlen, amely igazából mindkét félnek jó volt. A Submarine visszakapaszkodott hátrányból, a Juve meg talán előre is aláírta volna a remit.

Emery csapata taktikailag jó, ez tény. Azt ne feledjük, hogy az utolsó csoportkörben a nagyjából Juve-kaliber Atalanta ellen nyerni tudott. A Juventus 2022-ben megkezdte a felzárkózást, sokáig az is kétségesnek tűnt, odaér-e a Juventus a Top4-be, a BL-indulást meg tudja e oldani, de ez most már alapnak tűnik. A Bianconeri 7 pontra van a listavezető AC Milantól, és amilyen leolvadások vannak a Serie A élcsapatainál, hát őszintén szólva még azt a Juve bajnoki címet se zárjuk ki teljesen. Ugyanakkor tény, hogy bár régóta veretlen a Juve, jobb csapatok ellen csak a kevés döntetlenek halmozza. Döntetlen a Torino elleni derbin, döntetlen a Szuperkupában, és bajnoki meccseken is remizett a Napoli-Atalanta-Milan trió ellen. Szóval a 'hasonszőrű' csapatok ellen mindig csak iksz, egyedül az AS Romát sikerült elkapni egy őrült meccsen, de az egy igencsak atipikus találkozó volt. Na meg ugye a legfontosabb iksz, a spanyolországi találkozó a Villarreal ellen, szintén remi. És ezek a remik kivétel nélkül 2,5 underrel is párosultak, azaz vagy 0-0, vagy 1-1. Én azt mondom, megint e két eredményből látunk majd egyet, és jön a ráadás. De a tévedés jogát fenntartva itt belefér még az 1-0 és a 2-0, vagy ha úgy alakul, a 0-1 és a 0-2 is. Márpedig az Ajax-Benfica, vagy a United-'tico is bizonyítja, hogy egy jó 0-1 bármikor benne lehet, hiába a hazai csapat a favorit. Emery azért nagy koponya, bár én ilyen téren nem féltem a Juvét sem. Nálam ez ma remi, de kizártnak tartok valami őrült 2-2őt, vagy ilyen egyéb gólzáporos meccset.

Juventus - Villarreal: Gólok száma - Felett/alatt tipp