A "Péntek esti foci" keretében a sorsolás szeszélye folytán a bajnoki cím várományosának, a Ferencvárosnak a soron következő mérkőzése következik, a kiesés ellen küzdő Mezőkövesd ellenében. A szezonban eddig már kétszer találkoztak és mind a két találkozójuk három gólos ferencvárosi sikert hozott. Ezúttal, a sikeres tipp reményében lejjebb eresztettem a lécet, mert már egy kétgólos hazai siker is realizálhatja a tippünket. Abba, a két csapat formáját és jelenlegi állapotát elnézve, már bele gondolni sem merek, hogy itt ne a hazai zöld-fehérek nyerjenek.

Lassan de biztosan elért oda a regnáló bajnok, hogy egyre inkább körvonalazódik, hogy mit szeretne játszatni csapatával az idény közben szerződtetett oszét tréner, Sztanyiszlav Csercseszov. Kellett hozzá jó pár mérkőzés és kellettek hozzá a riválisaik botlásai, hogy mindezt a tabella élén vészeljék át, de Dibusz Dénes védései és csatáraik klasszisa valahogy mindig átlendítette a holtponton a IX. kerületieket. Most elvileg egy könnyen verhető ellenfél, a Mezőkövesd látogat a Groupama Arénába, akiket a szezon során már kétszer is sikerült három gólos különbséggel legyőzniük. Ehhez nagy szükségünk lehet a sérüléséből felépülő Ryan Mmaee játékára. A Ferencváros marokkói-belga támadója pont a legutóbbi Fehérvár ellen lőtt góljaival bizonyította, hogy hozzá mérhető sokoldalú, eredményes és minőségi játékosa nincs a zöld-fehéreknek.

Repedezik a fal a Supka Attila által felépített Mezőkövesden és szerencséjükre, vagy szerencsétlenségükre elég hamar letudják az utolsó körben a Ferencváros elleni mérkőzésüket. Tehát ennek az eredményétől függetlenül még marad idejük a javításra, de az elvitathatatlan, hogy Cseri Tamás vezérletével nagyon közel kerültek a kieséshez. Gólt, már két találkozó óta nem szereztek (most sem számolok vele), és az hogy mennyit kapnak az nagyban függ attól, hogy a hazaiak milyen mértékben szolgálják majd ki közönségüket.

Sok érték a sima Fradi győzelemben nincs. Viszont az ázsiai piacon már elfogadható oddsot kínálnak az irodák, én ezzel próbálkozok.

Ferencváros - Mezőkövesd: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp