Az indian wellsi torna negyvenhat éves történetében első alkalommal fordul elő, hogy két spanyol játékos is a legjobb négy közé jut, ráadásul egymást is kapták, így a spanyol döntős is fix.

Rafa Nadal idei mérlege hibátlan, 20 meccs, 20 győzelem, behúzta az Australian Opent, és az acapulcoi tornát, 35 évesen brutális teljesítmény, de valahol szerintem már a határon táncol, valamikor meg kell szakadni ennek a szériának, ilyen sorozatterhelést, ilyen szinten a végtelenségig nem lehet, jönnek a fiatalok, valakinek el kell kapni. És ez majdnem az első körben Korda volt, döntőszett duplabrék nem volt elég az amerikainak, kicsit talán megijedt a lehetőségtől, de ott fogható lett volna Nadal. Aztán Evans sima volt, Opelka ellen két tb szett, de még a szervagép is brékelőnyben volt a második szettben, aztán Kyrgios is lopott szettet, szóval elég forró volt pár meccs Nadalnak. Elviekben nem 100 százalékos a lába Rafának, és meglepően sok kettőshibát üt ezen a tornán.

Alcarazról párszor már énekeltem a héten, utolsó 10 meccsén veretlen a fiatalabbik spanyol, Indian Wellsben még szettet sem vesztett, pedig játszott Bautistával, Monfoval és a tavalyi bajnok Norrieval is. Kemény alapütései vannak, mind a két oldalról tud irányítani, és őrült jó ütemben rövidít. Nagyon érett teniszt játszik, jó döntéseket hoz, nagyjából mindene megvan, hogy minimum top 3-as teniszező legyen.

Tavaly találkoztak már salakon, akkor Nadal felmosta vele a madridi pályát, azóta viszont eltelt majd egy év, és egy 18 éves játékosnál is nagyon sok idő a fejlődéshez. Azóta rengeteget edzenek együtt, Ferreróék tudhatják, mi kell Nadal legyűréséhez. A torna végéhez közeledve már az erőnlét is tényező, Nadalnak minden mérkőzése hosszú volt, 3 órával többet töltött pályán, mint Alcaraz, az durván két meccs. Ezek után nem tudom elképzelni, hogy a fiatalabbik spanyol legalább egy szettet ne szerezzen.

Alcaraz, Carlos - Nadal, Rafael: Szett hendikeppel - Hendikep tipp