VB-pótselejtezőket rendeznek az európai régióban. Itt kapják meg az utolsó "pótvizsga" esélyt a csapatok arra, hogy az utolsó pillanatban megválthassák a hőn áhított katari repjegyeket.

Míg Roberto Mancini friss Európa-bajnok fiai a svájciak mögött maradtak le az egyenes kvalifikációról, úgy a vendégül érkező észak-macedónok még maguk sem tudják, hogyan érhettek idáig.

Kellettek ehhez az örmények, de főleg, keleti szomszédunk - szebb szóval nem tudom írni - b@lfaszkodásai, többek között, hogy odahaza Izlandot egy hazai meccsen nem tudták egy picike találattal legyőzni.

Ez az a párosítás, ahol a legnagyobb az alapvető tudáskülönbség, és ez nem elég, az olaszok még a hazai pálya előnyével is számolhatnak, a lelkes palermói szurkolók biztatása mellett juthatnak tovább.

A védekezéssel továbbra sincsenek gondok olasz oldalról, nem is ez, inkább az elmaradt gólok okozták az olaszok "túlóráját", amit most meg kell szenvedni. A tavaly az EB-én is csodált védekezés a taljánoknál, most is hatékony, a csoport selejtezőkben Svájc is összesen egy gólt tudott elérni, míb Bulgária volt egyszer még eredményes, ezeken kívül az Azzurri ketrece érintetlen maradt.

A macedón foci valamelyest feljövőben van, de ezt inkább az élet adta lehetőségeknek (megkaparintották a kicsik egy szerencsés Eb kvótáját), valamint a már említett ellenfeleik töketlenkedésének köszönhetik.

Ez egy tipikus színtiszta olasz meccs lehet, ahol a rutinos, ilyen szintekhez szokott hazaiak, simán hatástalaníthatják a kicsi macedónok elenyésző próbálkozásait. Ráadásul már a Pandev faktor sem él ...

Sima 2-0 -ás olasz sikert várok!

Olaszország - Észak-Macedónia: Mindkét csapat gólt szerez - Igen/Nem tipp