Olaszország nagyon lebőgött a VB play-off meccsen Észak-Macedónia ellen, így új időszámítás kezdődik az olasz fociban. Például Ciro Immobile bejelentette a visszavonulását a válogatottól. A kéthetes szünet után, a szurkolók mély csalódottságával fűszerezve pedig újraindul a bajnokság is.

A Lazio komoly krízisbe került a szünet előtt, mivel a Derby della Capitale-én péppé verte őket a Roma (0-3). Pedrot is elvesztette a csapat, hiszen összegyűjtötte a sárga lapjait, ezzel kicsit át kell alakítani a csapat játékát is. Mellette Radu és Luiz Felipe is sérült, a legújabb hírek szerint egyikük sem kezd. A védelemben tehát Acerbi és Patric kezdhet így, valljuk be, ez elég gyengusz, mert Acerbi már vén trotty, Patric pedig minden meccsen megcsinálja a maga hibáját. Maurizio Sarri edző nagyon hektikus pasas, ha elkapja a csapatával a fonalat, akkor egymás után rúgják a gólokat, viszont ha olyan napja van, akkor egymás után kapják azt. Nem lehet kiszámítani melyik lesz most, bár általában a szünetek után jól játszik csapatával. Most ebben az bizonytalaníthat el minket, hogy a válogatott szereplése megtörhetett néhány játékost.

A Sassu nagyon jó meccseket tolt a kéthetes szünet előtt, kettő gól alatt nem álltak meg az utolsó hat meccsükön. Domenico Berardi állítólag nem játszik most, a football-italian azt olvastam, ilyen támadósoros kezdővel lépnek pályára: Defrel, Raspadori, Traore; Scamacca. Ez azért bitang erős még így is, különösen Raspadori van hatalmas formában, ő kettőt vert a törököknek, és a jövő nagy csatára lesz szerintem. Oda kell rá figyelni, olyan nálam a játéka, mint Phil Fodennek.

Szóval úgy látom, hogy a Sassu játékában benne van ugyanaz a lehetőség, amit az Inter ellen láttunk, ahol lenullázták a Nerazzurit Milánóban. Megtehetik ezt újra, tehát hogy elhozzák a három pontot Rómából is, de mivel a Lazio védelme sokkal gyengébb, mint az Interé, szerintem egy első félidős letámadással megtörhetik a Sasokat annyira, hogy legalább két gólt bevernek. Ha Immobile egy kicsit megrázza magát, akkor még meccsben tarthatja a csapatát, de csak ideig-óráig. Nálam az első félidő két gólja ezáltal jó lehetőség.

Lazio - Sassuolo: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp