Komoly tétje lesz a mérkőzésnek! Akár még a Bajnokok Ligája helyek egyikéről is szólhat. Vélhetően a Borussia Dortmund megcsípi a második helyet, de a Leipzig élethalál vív a harmadik-negyedik pozícióért. Ebben hatalmas vetélytársa a Freiburg és Hoffenheim, akiket én nem írnék le. Mindegyik csapat a dinamikus, gyors, gegenpressingre épülő focit játssza, tehát amikor egymás ellen játszanak, akkor érdekes összecsapásokra kerülhet sor.

A lelki szemeim előtt egy olyan derbi képe dereng fel, mint például ami volt a Leipzig-Bayern, Dortmund-Leverkusen, Hoffe-Dortmund vagy Leipzig-Leverkusen. Ezek a mérkőzések mindig arról szólnak, hogy egyik csapat támad, a másik letámad, nincs középpályás labdatologatás, csak futás, passzolás, előrejáték.

Ami a tipp szempontjából hátrányos, hogy Haaland játéka kérdéses, mivel megint összeszedett valami sérülést, holott az örmények ellen játszott. Ha ő nem lép pályára, akkor nyilván nehezebben jönnek a gólok hazai oldalon. Nem azért, mert a norvég az, aki betalál, hanem a játékával le tud kötni két-három védőt is, és mellette a többieknek több lehetősége nyílik. Annyira összetett játékossá vált a szememben, mint Benzema, olvassa a játékot, tudja, mikor mit kell csinálnia. Nélküle tehát a Dortmund támadójátéka szenvedhet.

Viszont a Lepizignél is van probléma: Gulácsi sérülése. Bokasérülést szenvedett az edzésen, ezt tudjuk jól. Kérdéses, hogy felépült-e szombatra. Ha játszik, bizonytalan lehet kicsit, ha azonban nem vállalja, akkor egy olyan kapus kezdhet, aki ebben a szezonban még nem védett. Martinez és Tschauner sem lenne képes lehozni ezt a meccset hiba nélkül, ebben biztos vagyok. Szóval Gulácsi játéka központi vendég oldalon. Emellett ott van Willi Orban, akit imádok, jó játékos, de egy Haaland ellen irtóra kevés. Ha a norvég játszik, Orban kapja a sárgát és lőnek mellőle gólt, az tuti.

Viszont úgy néz ki, hogy Tedesco megtalálta az ideális támadósort: Olmo-Nkunku-Silva hármas nagyon egyben van, Poulsen (aki most sérült), illetve Szoboszlai vagy Forsberg láthatóan csak cserepozícióban van. Szóval ez a hármas szerintem képes szétszedni a Borussia védelmét, emlékezzünk, hogy a Bayer Leverkusen mit csinált Mats Hummels-szel.

Nálam tehát ez a meccs a gólokról fog szólni, és a védelmi hibákról. Adok-kapok, sok helyzet, letámadások. Gólok, már az első félidőben.

Borussia Dortmund - RB Leipzig: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp