Ha jót akarunk magunknak, akkor "ész nélkül" elkezdjük nyomatni az OTP Bank Liga 27. fordulójának zárómérkőzésén, az MTK Budapest - MOL Fehérvár találkozón a vendéggyőzelmet. De mielőtt sort állunk a lottózó előtt tippünk játékba küldéséhez, azért öltözzünk melegen, mert ebben a szeszélyes áprilisban nagy a megfázásveszély. Sound kollégámmal ellentétben én még csak véletlenül sem próbálok szakmai szempontból ráközelíteni a mérkőzésre, mert felesleges. Ennek így kell történnie és kész! Ha tudomásul veszed jó, ha nem veszed tudomásul akkor sem tudsz ellene mit tenni.

Ahhoz képest, hogy van egy biztos kiesőnek tekinthető hazai csapatunk és van egy dobogóért küzdő, mit küzdő, a bajnokság végére meg is szerző vendégcsapatunk, na ahhoz képest igencsak jó szorzókat kaptunk erre a találkozóra. Addig kell ezt a lehetőséget kihasználnunk, amíg a bukik rá nem jönnek, hogy itt már eldöntött tény a MOL Fehérvár 3. helyezése. Ebbe a belterjes magyar fociba, így hat fordulóval a vége előtt szerinted ez nem fér bele? Megnyugtatlak, belefér.

Visszatérve pár gondolat erejéig a találkozóra, van egy biztos kiesőnek tekinthető MTK, aki eddigi teljesítményével kiérdemelte a feláldozható jelzőt. Úgy full utolsók, hogy szinte említhető momentumuk nem volt a szezon során. Egy pesti csapat megy a levesbe, egy pesti csapat jön a levesből (Vasas), ezzel a fővárosi csapatok arány szinten tartva. Kb. annyi a funkciója a szezon hátralévő részére az MTK-nak hogy becsülettel minden meccsre kiálljanak a kék-fehérek.

Mindez már nem mondható el Magyarország egyik kirakatcsapatáról, a MOL Fehérvárról. Nekik innentől kezdve minden meccsükön győzni kell és a zöld asztalnál már ki van számolva, hogy az a várhatóan 54-56 pont bőven elég a dobogóhoz. Ahhoz a dobogóhoz, ami ezt a több száz milliós veszteséget felhalmozó szezont egy kicsit kompenzálná. Az egyik hű csatlós (Kisvárda), már a megbeszéltek szerint hullatja a pontokat, a többiek (ZTE, Paks) meg majd beállnak a sorba mire kell. Ezek után irkáljam, hogy Nikó milyen szenzációs formában van, vagy az a parádés fordítás 0:3-ról 5:3-ra a hű csatlós ellen micsoda önbizalmat adhatott a "benzinkutasoknak". Ugyan már. Azt 25 fordulón keresztül "megcsodálhattuk", hogy a zöld gyepen mennyit érnek. Most majd szembesülhetünk vele, hogy a zöld asztalnál sokkal erősebbek.

Ha kételkedsz bennem és a tippemben akkor csak emlékeztetni szeretnélek, hogy a múlt heti választások "jól" sikerültek. Ebben a "demokráciában" ezt jól vésd az eszedbe, mert tudod, a MOL Fehérvár is előre megy nem hátra.

MTK Budapest - MOL Fehérvár: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp