Nagy meglepetésre a spanyolok nyerték a két együttes Bajnokok Ligája negyeddöntős mérkőzésének spanyolországi odavágóját. Mindkét együttesre brutál kemény mérkőzés vár; a németek nagyon jók idén odahaza, a vendégek pedig jól tudnak védekezni, ha az kell. Ma pedig az kell.

A német együttes idén kicsit leeresztett, nehéz eldönteni, hogy most ennyi van a csapatban, vagy más csapatok lettek ennyire jók. Nagelsmann érkezésével megváltozott a csapatjátéka, melyre némely együttes megtalálta az 'ellenszert'. Persze előfordulnak vereségek, nem azt írom, hogy nem, de a Gladbach elleni kupatalálkozó és a Bochum elleni első félidő igazán katasztrófális volt. Meg is van egyébként az eredménye, valamivel szorosabb a bajnokság idén, bár a szokásos dortmundi töketlenségnek köszönhetően annyi a különbség, hogy idén nem utcahosszal nyer a Bayern. A bajnokság meglesz a németeknek, kupából kiestek, kihívást már csak a BL jelenthet számukra. Jelent is, mert egy nagyon jól focizó Villarreallal találkoztak legutóbb, akik a hírek szerint akár nagyobb különbségű győzelmet is arathattak volna.

A spanyolok részéről hatalmas bravúr lenne, ha bejutnának az elődöntőbe, de persze ehhez a bajoroknak is lesz egy-két szava. Szerintem a mai mérkőzés hatalmas Bayern dominanciát hoz majd, a különbség a kérdés csak számomra. A hétvégén ismét nyögvenyelős győzelmet aratott a Bayern, míg a spanyolok ikszeltek a közvetlen rivális Athletic Bilbaoval.

Nem volt annyira sikeres a felkészülés egyik csapattól sem, bár igazából félnivalója itt a Bayernnek lehet. A németek szerintem az elejétől fogva menni fognak előre, a spanyoloknak elég lehet kontrára berendezkedni. Idén sebezhető a németek védelme, így benne van az, hogy a spanyolok is betalálnak. Egy olyan visszavágót várok, ahol tényleg hajtás lesz, mert az 1-0-ás német győzelem csak hosszabbítást jelentene, azt pedig mindkét együttes elkerülné.

A tippem az, hogy lesz az első félidőben legalább két gól.

Bayern München - Villarreal: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp