Monte Carloban a keddi programmal folytatódik az ATP100 -es torna programja.

Ott van a mezőnyben az egyik legtöbb ranglistás helyet előrelépő, dán ifi tehetség, a még mindig csupán 18 éves Holger Rune is.

Bő egy éve még a 450. hely környékén szerénykedett és üstökösként robbant be. ITF szintről egyből Challengerre nyergelt, ez az év hozhatja azt az áttörést, amikor szinte csak az ATP Tour magasabb szintjein játszhat majd.

nagyon szimpatikus a srác, a tegnapi nap éppen ő volt fókuszban az ATP magazin műsorán. Rengeteget készül Monte Carloban, így neki hazai pályát is jelent ez az esemény.

Még hat évesen kezdte el a teniszezést, a nővére miatt, aki szintén szerette a teniszt és ő volt az első motiváló ereje. Tudatosa, sok munkával készül, nem az a nyafi gyerek, tudja, mit és miért csinál. Szeretne világelső lenni és ezt nem álomként mondja, hanem reális célnak lőtte be.

A salak a fő profilja, igazi salakspecialista, de például Indian Wellsben is láthattuk, hogy a gyors borításokon sem elveszett.

A múlt héten Sanremóban megnyerte szombaton a Challenger versenyt, majd ugyanazon a napon, egy óra autóút után Monte Carlóban a kvaliban mosatta fel a padlót a moldáv Radu Albottal. A következő napon pedig Cressynek sem kegyelmezett, neki is sima két szettes vereség jutott osztályrészül.

Most meg egy pihenő nap után jön az a Karatsev, aki a korábbi években még salakon játszotta a legtöbb találkozóját a Challenger Touron, de mióta berobbant átváltott a keményebb és gyorsabb változatra és erőteljesen háttérbe szorult a szemcsés változat.

Az orosznak ez az első meccse az idényben salakon, erősen félő, hogy a jövő egyik legnagyobb salakosa ellen mire megy nulla salakos tétmeccsel a kezében. Rune már említettem, igazi üstökös és nem riad meg a feladatoktól, Karatsev meg nincs igazán formában. Hogy mi sülhet ki ebből.

Én egyértelműen a dán tehetség sikerét jegyezném elő!

Rune, Holger Vitus Nødskov - Karatsev, Aslan: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp