Conte csapata mondhatni a legjobbkor kapta el nagyon a fonalat ami ha így folytatják Bajnokok Ligája szerepléssel járhat a kövi szezonban. Már csupán a bajnokságra kell koncentrálniuk ami nagyon jó hatással van a csapara, erőtől duzzadnak a játékosok és a Son-Kane duó Kulusevskivel kiegészülve pedig szó szerint repíti a csapatot. A koreai támadó az elmúlt három meccsén hat gólt szerzett amivel kisebb nyomást helyezett a góllövőlista jelenlegi vezetőjére Salahra akinek előnye így három gólra olvadt. Persze nem ennek a címnek a begyűjtése az első számú prioritás hiszen akkor ő lőné mondjuk a büntetőket is, hanem a top4-ben való zárás. Az előző fordulóban egy újabb négy gólos sikerrel léptek egy nagyot a cél felé. Tegyük hozzá ha nincs Lloris akkor máshogy is alakulhatott volna a meccs, de hogy megérdemelt siker volt azt senki sem vitatja. Furcsa véletlen hogy az elmúlt körben éppen a mai ellenfelük a Brighton tréfálta meg nagy meglepetésre a legfőbb riválisukat az Arsenalt, akiknek így hálásak lehetnek de véletlen se gondoljuk hogy ezt ponttal akarnák honorálni.

A sokáig gólképtelen vendég csapat viszont nem éppen csak magának hanem az Arsenal bénázásának is köszönhette azt a sikert. Három kaput eltaláló próbálkozásuk volt csak amiből kettő beakadt. Ettől nem lettek semmivel sem jobbak, a Tottenham ezerszer agilisabb, jobb formában és feldobottabb hangulatban van és szerintem gólokkal nyerik ezt a meccset. A Brighton az előző fordulós győzelmével mondhatni teljesítette a minimális elvárást, kiesni aligha fognak.

Meccset meghatározó hiányzók egyik oldalon sem lesznek. Az elmúlt két hónapban kétszer is összefutottak a csapatok előbb az FA kupában nyert 3-1 re a Spurs, majd a bajnokságban arattak idegenben két gólos győzelmet (0-2).

Hasonló különbséget várok ma is.

Tottenham várható kezdő11:

Lloris; Romero, Dier, Davies; Emerson, Bentancur, Hojbjerg, Reguilon; Kulusevski, Kane, Son

Brighton várható kezdő11:

Sanchez; Veltman, Dunk, Webster; Lamptey, Bissouma, Mwepu, Cucurella; Mac Allister, Trossard; Maupay

Tipp: 2-0

Tottenham - Brighton & Hove Albion: Tottenham szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp