Egész jó oddsot kapunk arra, hogy a mérkőzés vesztese maximum 9 frame-et nyer és erre szerintem itt az ideje lecsapni. 13 nyertig mennek ugyan a meccsek, de egy-egy sessionben nagyon könnyen kialakulhatnak nagyobb különbségek és őszintén szólva egy sima Ronnie sikert várok ezen a meccsen.

10-5-re hozta első körös meccsét a 6x világbajnok Gilbert ellen, nem volt nagy formában Gilbert, Ronnie azért gurított 3db 100-as breaket meg 5db 50 felettit, igazából ha asztalhoz került, gyakran nem kellett már Gilbertnek újból odaállnia. Úgy tűnik, van kedve most játszani Ronnienak és valószínűleg hajt Stephen Hendry 7 világbajnoki címes rekordjára, amit itt most egy jó szerepléssel egalizálhat is.

Allen 10-6-ra hozta első körös meccsét Scott Donaldson ellen, nyilván mindent tud a játékról az észak-ír játékos is, ő is lökött 2db százast és 5db 50+-ost. Igazából az ő játékában is bármikor benne van, hogy zsinórban behúz 3-4 frame-et parádés játékkal és akár le is lépheti Ronniet egy etapon belül.

A hosszabb meccseken gyakori forgatókönyv az, hogy az egyik játékos nagyon elkapja, míg a másik csak kamillázik és mindkét játékos jó alapanyagot biztosít ehhez a forgatókönyvhöz, ugyanis mindketten zseniálisak, de mindketten képesek nagy kedvetlen játékokra is. Nagyjából kiegyenlített az egymás elleni mérlegük, világbajnokságon 1-0 Allennek, akkor 13:11-re nyert a 2009-es torna ugyanezen szakaszában. Azóta azért rendre kevésbé szoros meccseket játszottak, volt közte 6-0-s Ronnie győzelem is. Ilyen nagy különbséget nem várok most egyik részről sem, de valamiért úgy érzem, nem lesz ez annyira szoros meccs.

Allen, Mark - O'Sullivan, Ronnie: Frame-ek száma - Felett/alatt tipp