Gyorsan pörög a hét és a tegnapi esőzés ellenére ma már a legjobb 16 mérkőzései zajlanak a Sabadell Akadémián. A kínálatból a Cameron Norrie –Fucsovics Marci találkozót szemeltem ki. Amikor eddigi pályafutásuk során összecsaptak mindig a brit nyert,de most valós esély van végre visszavágnia Fucsovicsnak.

A brittől volt hangos a salakszezon tavaly hiszen bravúrt bravúrra halmozott. Azonban a hangsúly a tavalyon van,mert idén alulmúlja önmagát. Monte Carloban elindult,de Ramostól kikapott amire ráfoghatnánk,hogy a spanyol salakos,de a veterán harcos rossz formában van. Majd jött most Barcelona ahol a második fordulóban Gerasmivot kínkeservesen tudta legyőzni aki jelenleg 150-en kívül van a világranglistán. Persze ha a belorusz nagy salak mágus lenne ráfoghatná,de sose szerette Gerasimov ezt a felületet.

Fucsovicsnak bár nem a kedvence a salak ennek ellenére szerintem a játék stílusa kiválóan adaptálható erre a borításra. Kifejezetten bíztató játékot láttunk tőle az elmúlt két hétben. Ugyebár eddig 4 meccset játszott és 3-at megnyert. Schwartzmannal vívott találkozón nagyon rosszul játszott,de szerencsére ennek a héten nyomát sem látjuk. Thompsont és Delbonist is magabiztos győzte le. Az argentin ellen tegnap kellően agresszívan teniszezett. Persze voltak hibák,de ez természetes. Látszik rajta,hogy buzog benne a tett vágy,mert mind a két mérkőzést 1000% fokon égve kezdte aminek korai breakek lett a gyümölcse. Úgy látszik mély nyomot hagyott a múlt heti 0-6-os fiaskó ami látva e heti lelkesedését nem is ártott.

Fucsovics ha akar és koncentrált szinte bárkit képes legyőzni és úgy tűnik ezen a héten ellentmondást nem tűrve játszik. Ráadásul Norriet még soha nem győzte le ami extra motiváció a számára. A brit keresi a játékát itt salakon miközben Marci már komfortosan mozog a vörös borításon.

Norrie, Cameron - Fucsovics, Marton: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp