Láttam az Inter Olasz Kupa elődöntőjét a hét közben. Hát azt gondoltam, hogy Conte távozása után, és Lukaku elveszítésével nem lesz meg a címvédés esélye Inzaghival. Be kell lássam, hogy nagyot tévedtem! Ez a csapat most is nagyon rendben van, és talán a szezon legfontosabb szakaszában hozza a bombaformát. A Farkasok nem fognak odaérni a top4-be, viszont mégis szintet léphet az Európa Liga elérésével, amihez a „legkönnyebb” út a Konferencia Liga megnyerése lenne!

Legutóbb a Salernitana legyőzésekor néztem végig Roma meccset. Bizony hazai pályán 0:1 a sereghajtó ellen igencsak rosszul festett a szünetben. Aztán a hajrában összejött a kínkeserves fordítás. Utána némileg meglepett a könnyed hazai 4:0 a Konferencia Ligában. A korábbi égések súlyát cipeli Mourinho, most mégis egy nagy esélye van: Leicester, Feyenoord, Marseille. Nézegetve a csapatokat, úgy érzem, hogy a Roma rendelkezik a legjobb kerettel, így a jövő csütörtöki angliai odavágó kulcsfontosságú lehet most. Nem utolsó szempont, hogy a portugál szakember egyik kulcsemberével Zaniolóval nem számolhat Milánóban.

Ha csak részben hozza a Milan elleni diadal (3:0) formáját az Inter, akkor megeszi a fővárosiakat. Pazar első félidőt futott akkor Inzaghi együttese, és a bajnoki hajrában szükséges is az újabb három pont. Megmutatja a tabella, hogy mennyire kiélezett a helyzet öt fordulóval a vége előtt (illetve a mezőny egyik felének még hat meccs van hátra). Vezet a Milan 71 ponttal 33 találkozóval, míg az Inter eggyel kevesebb meccset játszva 69 egységgel rendelkezik. Fogynak a mérkőzések, fogy az esély is, és egy elbaltázott kilencven perc a címvédésbe kerülhet. Számomra egyértelmű, hogy a Milan kínlódik fordulóról fordulóra, míg a bajnok hasít a szezon végén, viszont hibázási lehetőség nincs!

Szerintem jobb, összeszedett csapat a Románál az Inter. Ugyan csupán 5 pont a fővárosiak hátránya a Juventussal szemben (ő a 4.), azonban a Zebrák Allegrivel el fogják csípni a BL helyet. Hazai oldalon adottak az erőforrások, és nekik nagyon fontos ez a három pont, míg a vendégek kulcsmeccse jövő csütörtökön lesz. Szerintem Mourinho is tudja, hogy egy nemzetközi trófea építi a renoméját, amiben azért esett némi csorba ez elmúlt években. Tulajdonképpen három meccsre van a Konferencia Liga megnyerésétől a Roma – közben meg itt ez a Milanói meccs. Behúzza az Inter!

Inter - Roma: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp