Pótolják a 20. forduló elmaradt mérkőzéseit. Azaz a mai meccsek után, kiegyenesedik a tabella Olaszországban. Római győzelme után ismét élen van a Milan, s most nem engedheti meg magának a botlást az Inter. Legyünk őszinték: a Bolognának tökéletesen mindegy!

Legyünk reálisak is! Igencsak tökös csapat Mihajlovic vezetésével a rossoblue. A közelmúltban a nagyokat is rendre megtréfálta a bolognai gárda, elég csak a Juve (1:1), vagy a Milan (0:0) elleni pontszerzésükre gondolnunk. Ez utóbbi lehetséges, hogy Pioli scudettójába kerül majd a végelszámolásnál, hiszen a tabella elárulja, hogy most négy pont előnye lehetne Ibráéknak az Interrel szemben. Az Orsolini, Barow csatárpáros neve jól cseng, de ne felejtsük el, hogy az eltiltását letöltő Arnautovic és Mendel is a szerb tréner rendelkezésére áll. Agresszív 3-5-2-es előre védekezés, és néha a keménységet is túllépő játék várható a hazaiaktól – magyarul ez nem lesz egy könnyű Inter győzelem.

Ha ennyire jónak találom a Bolognát, miért is fogadok ellenük? Két nyomós érvem van! Egyrészt ősszel Inzaghiék 6:1-re elpáholták aktuális ellenfelüket, azaz egyik feltételezésem az, hogy egymás elleni meccsükön megint kijön a keretek közötti minőségi különbség. Másrészt remek formába került a szezon végére az Inter. Valóságos űrfocit toltak a Milan elleni Coppa visszavágó első játékrészében és a Roma lelépése sem okozott gondot a hétvégén (3:1). Nyomós érv, hogy a nemzetközi kupák, válogatott meccsek miatt a vendégek kerete rendesen hozzá van szokva a heti két meccshez, így szezon végén ez talán a Bolognának sok lesz most.

Motivációt szerintem nem kell ébreszteni majd a hazaiakban. Egy Inter otthon, telt ház előtt, mindig, minden csapatnak extra erőt ad. Azonban Martinezék, a jelenlegi helyzetben nem hibázhatnak, mert akkor kicsúszik a címvédés lehetősége-irányítása a kezükből. A sima vendégre kínált szorzó folyamatosan esik. Még gyorsan belekapaszkodom.

Bologna - Inter: Teljes játékidő - Mérkőzés tipp