Szerintem nem lehet kihagyni az overt a bajnok paksi vendégjátéka alkalmával sem. Tulajdonképpen a Ferencváros felszabadultan, nyugodtan focizhat egy jót, számukra két dolog fontos: készülni a BL-selejtezőkre, és a duplázás miatt a május 11-ei kupadöntő. Jelentőségteljes a hazaiaknak a bajnokság, mert ha elveszítik az MK fináléját, akkor a negyedik hely kvalifikál a Konferencia Ligába.

Megint futószalagon termeli a gólokat meccsein a Paksi FC. Sokan számtalanszor leírták, megindokolták már, hogyha Bognár György csapata játszik, akkor a gólokra kell rámenni. Nem is akarom ecsetelni a gyakorta használt Ádám-Böde dublatank taktikát, és a mélységi passzok hatékonyságát. Sokkal inkább a motivációs tényezők a fontosak itt a bajnokság hajrájában. Úgy gondolom, hogy a hazaiak szakmai stábja, nem fog taktikázni, titkolózni a kupadöntő miatt. Ugyanúgy kiteríti minden kártyáját a saját közönsége előtt a Paks, mint eddig. Önazonos nyílt foci, és igazi tavaszi sportünnep várható szerintem csakúgy, mint az UTE 3:0-s legyőzése alkalmával. A számok hazai oldalon nagyon rendben vannak, azaz simaliba részükről az over. Múltheti egerszegi győzelmük mutatja, hogy mennyire komolyan veszik, a negyedik hely megszerzését a Tolna megyei együttesnél. Miközben nagy a versenyfutás a Vidi, az UTE a Zete és a Mezőkövesd részéről, nem árt megnézni, hogyan teljesítenek egymás ellen a felek. Egészen 2018-ig kell visszamenni, hogy találjunk egy nyomorult 1:1-et, azóta tíz meccsen folyamat jön simán a 2,5 over.

Bajnok a Fradi! Mondhatni semmi váratlan nem történt. Ugye senki sem vette komolyan, hogy a Puskás, vagy a Kisvárda képes megszorítani azt a klubot, aki a Dinamo Zagreb, a Sparta Praha vagy a Leverkusen ellen is felveszi a kesztyűt. A „magyar” álom, a legjobb körülmények, a legtöbb pénz egyértelmű, hogy Orosz Pál együttesénél van. Azonban kicsi hazánkban van egy csapat, aki egy-egy mérkőzés erejéig nagyon meg tudja szivatni őket, s ez a PAKS! Ugyanis Bognár Gyurinak eszébe sem jut, hogy védekezni, taktikázni. Csercseszov csak lesett, mikor a Groupamában kapott egy hármast a Fradi. Nyilvánvaló, hogy jobb kerete a bajnoknak van, és a vendég sikert 1,65-ért mérik meccs előtt. Azonban az sokkal jobban érdekel, hogy ki lesz a motiváltabb.

Elérte fő célját az FTC, a Paks viszont korántsem. Nem tudom, hogy a derbi és az ünneplés után, hogy lehet „eladni” a játékosoknak, hogy „játszunk egy éles meccset vidéken”. Persze, lehet mondani, hogy profik…Láttam én már sok mindent! Szerintem nekiesik a bajnoknak a hazai gárda, egy 1:0 után új mérkőzés kezdődik. Törvényszerű itt szerintem az over.

Paksi SE - Ferencváros: Gólok száma - Felett/alatt tipp