Egy kicsit másképp gondolom a meccs hátterét, mint Sound. Szerinte a Paks vezetői nem fognak titkolózni és taktikázni a kupadöntő előtt. Én azonban pont ellentétesen gondolom ezt.

Ugyanis előttem lebeg az Újpest elleni kupaelődöntőn történtek. Akkor is rövid időn belül kétszer játszottak egymással, és emlékezhetünk, mi történt. A bajnoki meccset szó szerint feláldozta Bognár György. Szerintem nagyon okosan tette ezt: ez a Paks nem képvisel most olyan játékerőt, hogy taktikázás nélkül lenyomjon egy ilyen szintű csapatot kétszer egymás után. El kellett altatni őket. Az 1-3-as meccs során az Újpest szó szerint a földbe döngölte őket, rúghattak volna kétszer ennyit is a Lilák.

Bevallom, megvezetett ezzel engem is Bognár. Azt gondoltam, hogy ez az Újpest felmossa velük ismét a padlót a kupameccs során. De láthattuk, hogy Bognár hogy megkeverte a kártyát, és mennyire más csapat futott ki a kupameccsre. Ég és föld volt a két csapat játékában. Míg a bajnoki meccset a megszokott 4-4-2-vel tolták, ahol Haraszti Zsolt előretolt csatárt játszott – tök impotens módon -, Medgyes Silán pedig jobbszélsőt, középhátvédként pedig a fogalmatlan Szélpál játszott, addig a kupameccsen hirtelen előhúzta Bognár Kovács Norbertet, Tamás Olivért és Kinyik Ákost, elől pedig a sokkal agilisebb Sajbán Máté kezdett. Tehát négy poszton cserélt, de ez a négy posztcsere és a taktikai átalakítás azt eredményezte, hogy az 1-3-ból, 3-0 lett!

Na, pontosan ezt várom most is: altatást. Bognár szerintem megint el akarja játszani ugyanazt. Szerintem a bajnoki meccset leadja Bognár, majd a kupameccsen egy totálisan más csapat fog pályára lépni, és tök egyedi taktika. Bognárt nagyon jól tudja, hogy ezt a Fradit nem tudja megverni egy évben háromszor. A bajnokságban nagy pofont adtak Csercseszovnak, most azt vissza kell neki adni, hogy megnyugodjon, és lecsapni rá a kupadöntőben. Szun Ce is megmondta a Háború művészetében, hogyan kell ezt csinálni.

Emellett viszont ott van az is, hogy a Fradi már bajnok, játszhatnak azok az arcok is, akik eddig kevesebbet szerepeltek. Tehát jöhet a kapuba Bogdán, jöhet Besics, Marin, Mak, stb. Ezek az arcok játszhatnak egy nagyot most, mert a Paks Szélpállal a védelemben bármire képes. Szerintem ő nagyon gyenge védő, külön emlékszem, hogy a Fradi legutóbbi paksi meccsén pirosat is kapott.

Tehát Sound végső következtetése helyes: gólok lesznek. De hazai oldalról az altatás miatt, vendég oldalról pedig a bajnoki cím miatti cserebere okán.

Paksi SE - Ferencváros: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp