A helyzet cudar, ami a Levantét illeti. Moreles-ék a kiesés ellen küzdenek, de küzdenek, amíg a szívük bírja. Sajnos a büntetőkkel nincs szerencséje, mármint azzal, hogy kihagyják őket, a Comandante és a Marti is rontott büntetőket, a Sevilla és a Barca elleni missed penaltyk bizony lehet, hogy a kiesést jelentik. Pedig eleve nem lett volna mindegy már csak önbizalom szempontjából sem.

Ha már Valencia itt lehet rákötni a büntetőkre, mert a Valencia-meccsek szinte mindig hoznak egyet-kettőt. Soldadóék ki is harcolhatnak egyet-kettőt, nem lenne meglepő.

Kérdés az, hogy a Valencia fejben mennyire lesz ott. Gyanítom, hogy mire észbe kapnak, már nem egy, de két gól lesz a hátrány.

Ugye a Betis ellen Copa del Rey finálét elbukták, az EL-indulás messze, szóval sok célja a csapatnak nem lehet. Nem valószínű, hogy erre a derbire nagyon felszívnák magukat, ráadásul ha azt nézzük, a régiónak még is lenne, ha a Levante bennragadna.

A Levante a Sevilla és a Barca ellen is derekasan küzdött, 6-6 kaput eltaláló lövés, gólok, szóval tényleg szívük-lelkük a pályán, de hol volt ez a szezon első 25-28 meccsén?

Sérült egy raklappal, 5 kulcsember esett ki, meg Campana. Viszont aki pályára kerül, tényleg beleteszi minden tudását. Ezek a csapatok a szezon végén szoktak csodákat produkálni, akik a kiesés ellen küzdenek, pár éve az Alavés tolt egy 5 meccses szériát, amikor nyert, nyert és nyert, majd bennmaradt a semmiből. Ha a Levante nyer, bár a sorsolása nem annyira könnyű, simán el lehet kapni egy BL-re koncentráló Real Madridot is.

A Levante rendre lő korai gólt a Valenciának, szokása ezeket a derbiket 3-0-ról elbukni. Az én tippem, hogy a Valencia megint nyel egy korait.

Valencia - Levante: Levante gólt szerez - elsõ félidõ - Igen/Nem tipp