Komoly kis összecsapás lehetne ebből de a két csapat különböző célokért küzd a szezon hátralevő részében. A Bayer Leverkusen a bajnokok ligája indulásért van óriási harcban a Freiburg-Lipcse duóval. A három csapatból csak kettőnek adatik meg hogy a legrangosabb kupasorozat csoportkörébe kerülhessen így gigászi csatákat várhatunk a maradék két fordulóban.

A hazai csapat kényelmes győzelemmel feledtette a Guláék ellen elszenvedett vereséget. A sereghajtó Fürth ellen idegenben arattak 4:1-es győzelmet, amivel az Union Berlin győzelmének is köszönhetően a dobogó legalsó fokára léptek elő. A mérkőzésen betalált a csapat első számú gólfelelőse Schick aki hosszas sérülése után első gólját jegyezte és valószínűleg meghatározó egyénisége lehet az utolsó három meccsnek is miután Bellarabi, Adli és Writz is sérüléssel küzdenek.

A Frankfurt a Hoffenheim ellen döntetlennel végleg elveszítette annak esélyét hogy a bajnokságban elért helyezés alapján valamelyik európai kupasorozatban játszhasson a következő szezonban. Számukra a bajnokság érdemi része lezárult, elég gyengusz formában is játszottak mostanság (0-3-2). Számukra egyértelmű prioritást élvez a csütörtöki Európa Liga visszavágó a West Ham ellen, ahol előnyből várhatják a meccset. Múlt hét közepén ugyanis Londonban sikerült 60000 többnyire angol drukker ellenére nyerniük (1-2), amivel komoly lépést tettek a döntő felé. Így a mai meccsen Glasner felfrissítheti kezdőjét, hogy néhány kulcsjátékosának pihenőt biztosítson a sokkal fontosabb WH elleni visszavágóra.

Egyértelműen hazai sikert várok, érdekesség hogy ez lehet zsinórban a tizedik egymás elleni meccsük ahol a pályaválasztó győzni tud.

Leverkusen várható kezdő11:

Hradecky; Kossounou, Tah, Tapsoba, Bakker; Diaby, Andrich, Demirbay, Paulinho; Azmoun, Schick

Frankfurt várható kezdő11:

Trapp; Tuta, Hinteregger, Ndicka; Knauff, Sow, Jakic, Kostic; Hauge, Kamada; Paciencia

Tipp: 3-0

Bayer Leverkusen - Eintracht Frankfurt: Bayer Leverkusen szerzi az elsõ gólt és megnyeri a mérkõzést - Igen/Nem tipp