A nap sláger mérkőzése Madridban, a Manolo Santanaban, a spanyol tenisz jelenje, és jövője (vagy inkább másik jelenje) csap össze az elődöntőért.

Rafa Nadal ellentmondást nem tűrően kezdte az idei szezont, sorra nyerte a tornákat, veretlenül menetelt egészen az indian wellsi torna döntőjéig, ahol a hazai kedvenc Taylor Fritz nyerte az év első ezresét. Akkor meglepinek tűnt, de később kiderült, hogy bordatöréssel játszott Nadal, és azóta kényszerpihenőn is volt a spanyol, itt Madridban tért vissza a tourra, itt kezdte meg a felkészülést a Garrosra. Látva a játékát, szerintem messze még az év eleji csúcsforma, ha valamikor, akkor most meg lehet fogni salakon is, és Alcaraz erre tökéletes ellenfél lehet. Már Goffin ellen is voltak meleg pillanatok, meccslabdákat is kellett hárítania, és magához képest sok volt a hiba.

Alcaraz folytatja azt a brutal szezont, amit év elején megkezdtek Ferreroval, 25 győzelem, 3 vereség, és 3 megnyert torna 19 évesen nem akármi. Tegnap neki is túlórázni kellett Norrieval, de a győzelem nem forgott veszélyben. Nagyon dominálja a labdameneteket, jó ütemben gyorsít, jó ütemben ejt, gyakorlatilag már most mindene megvan, hogy top 1 legyen a közeljövőben. A madridi magaslati torna is inkább neki kedvez, nagyon gyorsan szállnak a labdák, és Alcaraz püföli is neki mind a két oldalról keményen, ezekkel a gyors labdákkal volt bajban Goffin ellen is Nadal.

Tavaly ilyenkor felmosta Alcarazzal a salakot Nadal, Indian Wellsben szélsőséges körülmények között (őrült nagy szél) már hozott szettet Alcaraz, most pedig itt a lehetőség, hogy meg is verje a példaképét, mikor ha nem most? Nálam ez modt Alcaraz siker.

Nadal, Rafael - Alcaraz, Carlos: Mérkőzés nyertese - Mérkőzés tipp