A mai két Serie A meccsből a korábban rendezett összecsapáson csak a gólkülönbség lehet a kérdés. Simone Inzaghi csapata a Bologna elleni váratlan vereséggel ugyanis a Milan kezébe adta a döntést. Két pont hátrányuk egy esetben ledolgozható, ha mind a három maradék meccsüket behúzzák (nem ígérkeznek nehéznek) és a Milan hibázik egyet amire azért még lehet sansz hiszen elég kemény a sorsolásuk akár a Verona akár az Atalanta elleni meccsüket is nézzük.

Perisic és Lautaro Martinez góljaival 2:1-re nyerték egy félidőt focizva az Udinese elleni meccset. Annyit adtak ki magukból amennyi a győzelemhez szükséges volt és valami hasonlót várok ma is hiszen szerdán kupadöntőre készül az Inter. Szerintem az első félidőt keményen megnyomják amivel kellemes 1-2 gólos előnyt harcolnak ki majd jöhet az alibi. Az Empoli elleni meccsek általában (főleg hazai pályán) nem szoktak gondot okozni az Internek. A legutóbbi rendes játékidőben 2-2 re végződő kupameccs előtt zsinórban nyolc inter siker született. A csapatból ma csak Barella és Bastoni fognak hiányozni így elég brutál kezdőt vezényelhet pályára Inzaghi.

Az Empoli újoncként kellemes szezonon van túl hiszen kiesési gondjaik nem voltak. Az utóbbi öt meccsükből hármat is elveszítettek, egyedül a Napoli elleni győzelem szúrhat szemet ami azért vaskos meglepetés és egyben mázli is volt. Ezt követően az előző fordulóban a Torino ellen 3:1-es vereséget szenvedtek hazai pályán, többek között két kiállításnak is köszönhetően , így Stojanovic és Verre is eltiltását töltik ma és nem léphetnek pályára, továbbá Haas, Marchizza és Tonelli sérültek.

Félidőre inter vezetést várok, tipp: 1-0

Inter várható kezdő11:

Handanovic - Skriniar, de Vrij, D’Ambrosio - Dumfries, Vidal, Brozovic, Calhanoglu, Perisic - Martinez, Dzeko

Empoli várható kezdő11:

Vicario; Romagnoli, Viti, Luperto, Parisi - Henderson, Asllani, Zurkowski - La Mantia - Di Francesco, Pinamonti

Inter - Empoli: Ázsiai hendikep – 1. félidő - Asian Hendikep tipp