A Serie A szombati játéknapját lezáró fővárosi mérkőzésen az S.S. Lazio a Sampdoriát fogadja.

Mindkét egylet egyaránt fontos három pontot gyűjtött be a legutóbbi fordulóban. Míg a "füstölgő" maurizio Sarri vezette világoskékek a Spezia otthonában arattak egy hektikus meccsen, hátrányból felálva 4-3 -as diadalt, addig a kiesés ellen küzdő genoaiak a közvetlen riválisuknak számító városi rivális, nagy ellenfél Genoát nyomták le kilencven perc után minimális 1-0 -ás sikerrel.

Marco Giampaoloék ezzel kicsi lélegzetvételhez jutottak, de még éles a harc és a hiányzó pontokat be kellene gyűjteniük, de a Samp eddig sem idegenben szedegette az egységeket, valószínüleg a Luigi Ferrarisban kell megtenni a fő és hátralévő lépéseket az üdvözüléshez, ami jelen esetükben a bentmaradás lenne.

A Lazio a nemzetközi szerepléért hajt, Sarriék, ha már a BL nem jön össze, akkor az EL szereplést nem akarja kiengedni a kezei közül.

Legutóbb a Milan elleni rangadót elbukták a Stadio Olimpicóban, ugyhogy a szurkolóik felé is van restanciájuk. Ezeket a kiesés ellen menekülő csapatok elleni fellépéseket eddig jó arányban hoztáka latiumiak, az elmúlt fél évben Salerniatana 3-0, Udinese 1-0, Genoa 3-1, Bologna 3-0, Venezia 1-0 ellen megoldották a kötelezőket, egyedül az Empoli elleni őrült 3-3 során buktak odahaza pontokat. Most a Sampdoria ellen is minőségi különbség a játékkeretek között hozhatja meg a sikert, ami az európai kupaporondra vezető út nagy lépése lehet a fővárosiaknak, a sampnak pedig odahaza kell meghúznia a nagy lépéseit. Tippem: a Lazio 2-0 -ra nyer.

Lazio - Sampdoria: Ázsiai hendikep - Asian Hendikep tipp