A Feyenoord kifejezetten pofás csapat lett az idei szezonra. Már hosszabb ideje szemezgetek velük, úgy gondolom, eljött annak is az ideje, hogy élesben kipróbáljam őket. Ráadásul egy olyan csapat ellen, amelyik 79 gólt lőtt 31 mérkőzésen, tehát több, mint 2,5 rúgott gólátlaggal megy.

De nézzük meg csöppet a 43 éves Arne Slot edző csapatát. Ki ez a fickó, aki nemzetközi kupadöntőbe vezette csapatát?! Szégyenszemre életemben nem hallottam még róla korábban. Olyan csapatokban játszott, mint a NAC Breda, Zwolle és Sparta Rotterdam, szóval nem volt egy nagy spíler. Az AZ Alkmaar kispadján kezdett edzőként, ami viszont nem kis dolog, mert oda azért némi pedigré után kerülnek edzők. Ő rögtön ott nyitott, és minden idők legjobb pontátlagát produkálta edzőként: 2.11. Azért rúgták ki 2020. decemberében, mert megegyezett a Feyenoorddal, és szerintük így nem figyelt eleget a saját csapatára. Dick Advocaat helyét vette át az új székhelyén, ami azért nem egyszerű dolog. Viszont pályaedzője lett Robin Van Persie is! Full új csapatot épített a szezonra, és lám, nem hiszek a szememnek: baromi jól tolják a 4-3-3-at.

Egy angol nyelvű elemzést olvastam a csapat játékáról: „Az előző edző, Dick Advocaat a Feyenoordot védekező alakzatban játszatta, nagyon intenzív emberkövető feladatokkal megbízva a játékosokat. Slot úgy döntött, hogy a Feyenoord játékát feljebb tolja, miközben a hátulról történő építkezést részesíti előnyben, és intenzív presszinget alkalmaz, amikor elveszítik a labdát.” Nem ismerős ez a játékstílus valahonnan? Igen, ez a Klopp és Nagelsmann által játszott szisztéma!

Erre mondom azt, hogy ezzel lehet valamit kezdeni fogadás szempontjából. A csapat azért fáradtabb egy marseille-i kirándulás után, ott nagyon kellett figyelniük, és védekezniük. Az előző meccsüket követően a bajnokságban is az első félidőt tudták megnyomni, akkor kettőt vágtak egy félidő alatt a Sittardnak, de büntetőt is hibáztak ebben a játékrészben.

Szóval a PSV ellen játszhatnak egy remek első félidőt, mert komoly tétet nem látok, csak matematikai esélyek maradtak a pozíciómozgásokra. A holland bajnokság viszont nem a meglepetések ligája, szóval borítékolhatjuk a 2. és 3. helyezést a két csapattól. A PSV és a Feyenoord is nagyon támadólag játszik, ebből lehet az első félidőben két gól.

Feyenoord - PSV Eindhoven: Gólok száma - 1. félidő - Felett/alatt tipp